Bafra`da Engelliler günü etkinlikleri sürüyor

Bafra belediyesi üç aralık engelliler günü münasebetiyle Türkeş parkında kahvaltı organizasyonu düzenledi.

Bafra`da Engelliler günü etkinlikleri sürüyor

Organizasyonda söz alan görme engelliler derneği başkanı Mustafa kaplan şunları söyledi: “öncelikle bu organizasyonu düzenleyen belediye başkanımız Hamit kılıç bey ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Engellilik herkesin ortak sorunudur. Bu sorunları çözmek için kamu ve sivil toplum örgütleriyle beraber mücadele etmek durumundayız. Bu anlamda belediye başkanımızın hassas olduklarını biliyoruz. Engelli sorunlarını dinleyip bunlara çözüm üretmek için gayret gösteriyor. Bu konuda özellikle başkanımıza teşekkür etmeyi borç biliyorum.

   Değerli katılımcılar, şimdi size burada yapılan bir yanlışı belirtmek istiyorum. Bildiğiniz gibi engelliler engelli personel seçme sınavıyla kamuya atanmaktadır.. Bunların kimileri yardımcı hizmetli, kimileri ise memur olarak yerleştirilmektedir.

Asıl baştan yapılan hata yardımcı hizmetler sınıfında çalışamayacak durumda olan engellilerin bu pozisyona yerleştirilmeleridir. Geçmişten bu günümüze kadar yapılan hata bundan sonra atanacak olan yardımcı sınıfında çalışamayacak engellilerin memur olarak atamalarının gerçekleştirilmesini ilgililerden bekliyoruz.

Diğer bir husus ise az önce dile getirdiğim gibi kamuda yardımcı hizmetler sınıfında çalışamayacak durumda birçok engelli arkadaşlarımız vardır.

gazi ve şehit yakınları, sosyal hizmetler tarafından koruma altına alınan kamu personelleri gibi hizmetli sınıfında çalışamayan engelli memurlarımızın da sınavsız görevde yükselmelerini istiyoruz. Bu konuda özellikle yasal düzenlemenin yapılmasını devletimizden bekliyoruz. Devletimiz bu hatayı düzeltmediği sürece engelliler ikinci sınıf vatandaş olarak görülmektedir.

Kıymetli katılımcılar, bildiğiniz üzere nisan ayında engelli personel seçme sınavı yapılmış bu sınava 90000 kişinin üzerinde katılım sağlanmış bulunmaktadır. alınacak engelli personel sayısını son derece üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Katılımın yoğun olduğu bu sınavdan 2500 kişinin alınması kabul edilebilir bir rakam değildir.

geçmiş yıllarda 5000,6000 kişi alınmış bu yıl ise 2500 kişinin alınacağı açıklanmıştır.

İkinci alımda en az 5000 engelli arkadaşımız alınarak bu tablo telafi edilmelidir.

Kıymetli konuklar üç aralık dünya engelliler günü mesajımda da belirttiğim gibi bu günler kutlama günleri değildir.

Engelliler günü olarak ifade ettiğimiz bu günler daha çok engelli sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için bir fırsattır. Bu günler adeta bir bayram gibi kutlama havasında geçirilmektedir. Bu yanlış ne kadar düzeltilmeye çalışılmışsa da  bir türlü düzeltilememiştir. Ne zaman engelli sorunları tam olarak çözülürse işte o zaman bu günler bir bayram havası içinde kutlanılabilir.” Şeklinde konuştu.,

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER