BAFRA’DA GAZİLERDEN YUNANİSTAN’A GÖZ DAĞI

Samsun’un Bafra ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, koronavirüs salgını nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu törenle kutlandı. Törene Kıbrıs Gazisi Sebahattin Liman’ın sözleri damga vurdu.


 

Yeni Tip Koronavirüs nedeniyle katılımın sınırlı tutulduğu çelenk sunma töreni 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtında düzenlendi.

Çelenk sunma töreninin ardından konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin 19 Eylül Gaziler günü bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunu canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül Gaziler günü, Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür. Kahraman Gaziler Gaziler Gününüz kutlu olsun. Bu gün münasebetiyle En büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını aramızdan ayrılan tüm gazilerimiz ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve esenlikler diliyorum ”dedi.

Tören sonrası konuşan Kıbrıs Gazisi Sebahattin Liman ise Akıllı ol Yunanistan. Yarım kalan işimizi bitittirmeyin. 15 dakikalık canınız var. Akıllı ol hırlama fino köpekleri gibi hırlayıp kaçıyorsun. Sayın belediye Başkanımın aracılığıyla Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. 1974’te yarım kalan işimizi bitirelim. Ben seni biliyorum Yunanistan biz geldiğimizde kaçtın. Biz hepimiz hazırız. Yiğit Er meydanında belli olur ”ifadeleri törene damga vurdu.

Törene Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve Bafra’nın en yaşlı gazisi 92 yaşındaki Kore Gazisi Cemal Koç’ta katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2020, 13:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tolga çağlayan
Tolga çağlayan - 4 yıl Önce

Sayın Sebahattin Liman çok doğru söylemiş kendisi dayım olur bizi onurlandırdı gurur duyduk öyle bir insanın yigeni olduğum için çok mutluyum biz öyle bir milletizki atalarımızın sonuna kadar izindeyiz Yunanistan gerçekten cahil bir ülke türk milleti damgayı ağır vurur bunu en iyi Yunanlılar bilir aslında sayın cumhurbaşkanımız hadi desin Yunanistan 15 dakikadan fazda sürmeden dümdüz olur o yüzden akıllı ol Yunanistan yoksa sonunuz belli bütün gazilerimizin günü mübarek olsun

SIRADAKİ HABER