Bafra’da kaç vaka var? İşte o sorunun cevabı

Aylardır tüm dünyada olduğu gibi şehrimizin de bir numaralı gündem maddesi koronavirüs. Salgında vaka ve ölüm sayısında her geçen gün artış olurken, sosyal medya mecralarında bilgi kirliliği de bir o kadar hızlı yayılıyor. Bu da vatandaşlar arasında tedirginliğe ve paniğe yol açıyor. Bafra’da da benzer durumlar ile karşılaşmak mümkün.

Bafra’da kaç vaka var? İşte o sorunun cevabı

İLK VAKA 25 MART’TA GÖRÜLDÜ

25 Mart’a Bafra’da bir kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. Bu kentteki ilk pozitif vaka olarak kayıtlara geçti. Kentte görülen vakaların büyük çoğunluğunun yurt dışı ve İstanbul temaslı olduğu saptandı.Nisan Ayı Başın da Samsun’un da aralarında bulunduğu büyükşehirlerde giriş ve çıkışların kapatılması ile birlikte virüs bir nebze kontrol altına alındı.

BAFRA’DA KAÇ VAKA VE ÖLÜM OLDU?

Diğer yandan kentte kaç vaka ve ölüm olduğu vatandaşlar arasında büyük bir merak konusu. Bafra’da 22 Nisan itibariyle test sonucu pozitif çıkan vaka sayısı 127’e yükseldi. 3 kişi ise hayatını kaybetti.

SAĞLIK ÇALIŞANI

Bafra’da COVİD-19 testi pozitif çıkanlar arasında sağlık çalışanları da bulunuyor.

BAFRA’DA EN RİSKLİ BÖLGE:

Bafra’da koronavirüs salgınında en riskli bölge ise Emenli,Esençay ve Yeşilyazı Mahallesi(Köy) olarak gösteriliyor.Bu Mahallelere Giriş ve çıkış yasağı gelmeden önce çok sayıda insanın özellikle İstanbul’dan giriş yaptığı ifade edildi.

BAFRA’DA 22 NİSAN’A KADAR Kİ SON DURUM

Vefat eden Sayısı:3 KİŞİ

Hastanede tedavi gören: 43 KİŞİ

Yoğun Bakımda Hasta Sayısı:7 KİŞİ

Ev Karantinası ve İzalasyonda bulunan:77 KİŞİ

TOPLAM 127 VAKA

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER