Bafra’da Muhtarlar Günü Kutlandı

SAMSUN'UN Bafra ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan törenle kutlandı.

Bafra’da Muhtarlar Günü Kutlandı

SAMSUN'UN Bafra ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan törenle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Kent Meydanında gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı saygı duruşu akebinde İstiklal marşının okunmasıyla birlikte Bafra Muhtarlar Derneği Başkan yardımcısı Yusuf Kavak'ın  Atatürk Anıtına Çelenk sunumu başladı.

Bafra Muhtarlar Derneğin Başkan Yardımcısı Yusuf Kavak 19 Ekim Muhtarlar Günü programında yaptığı  konuşmasında; Muhtarlık müessesesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi Başkanlığında 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesi ile Muhtarlar günü ilan edilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Hükümetimize , Gazi Meclisimize ve Emeği geçenlere tüm muhtarlarımız adına teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.

19 Ekim 1829 tarihinde ikinci Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul, Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında  daha sonra Anadolu da Kastamonu, Taşköprü de kurulan muhtarlık müessesesi, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan kurumlardan biridir.

Kavak, 193 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlar hiç bir Siyasi parti ismi belirtilmeksizin mahalle halkı tarafından seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini  kazanmış. Çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir.

Muhtar,Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildirendir.  Muhtarlık fedakarlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir kutsal görevdir. Arkasına hiç bir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olurlar. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedir

Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühüründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Muhtar demokrasinin temel taşıdır.

Bu günü bizlere Muhtar günü olarak hediye eden Ankara'da muhtar evi açılışı ve 100 muhtar Hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirecek olan başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Gazi Meclisimize ve emeği geçen herkese muhtarlarımız adına teşekkür ediyoruz. 

Kavak, bu vesileyle tüm Muhtar arkadaşlarımızın 19 Ekim Muhtar gününü kutluyor ve muhtar arkadaşlarımıza başarılar diliyorum dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü programına Bafra İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçe Jandarma komutanı Üstteğmen Fatih Özer, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Sefa Kocabaş, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Siyasi İlçe Başkanları,Daire amirleri ile  müdürler ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

19 Ekim Muhtarlar günü programı Muhtarlara verilen sabah kahvaltısı ile son buldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER