Bafra`da otizm farkındalık ayı kapanış töreni

Samsun`un Bafra ilçesinde 2. Geleneksel Liseler Arası Afiş Yarışması ödül töreni ve 2 Mayıs Otizm Farkındalık ayı kapanış töreni gerçekleştirildi.

Bafra Öğretmenevinde düzenlenen programda ilçesinde 2. Geleneksel Liseler Arası Afiş Yarışması ödül töreni ve 2 Mayıs Otizm Farkındalık ayı kapanış töreni etkinlikleri gerçekleştirildi. Her yıl Nisan ayı tüm dünyada ve Türkiye`de Otizm Farkındalık ayı olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından organize edilen programda afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından verildi.

 Ödül töreninin ardından konuşan Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Dursun Dündar, “ Otizmin kamuoyunda bilinirliğinin arttırılması için hepimize düşen görevler var. Son yıllarda görülme oranı çok büyük bir hızla artan otizmin bilinen tek çaresi var. Çocuğun erken tanılanması ve çocuğun özelliğine göre verilecek eğitimdir. Amacımız bu farkındalığı yaratmaktır” dedi.

Konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, dans ve şarkı gösterileri sunuldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER