Bafra’da Selesepet Coşkusu

Bafra'da 600 Yıllık Gelenek Koronavirüse Rağmen Yaşatıldı

Bafra ilçesinde Ramazan ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gece düzenlenen Sele Sepet Top Kandili hava şartları nedeniyle 28 Mayıs 2021 Çarşamba günü yapılan etkinlikle kutlandı.

Bafra'da yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan ve sadece ilçeye özgü bir gelenek olmasıyla bilinen Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri korona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler ve belirlenen kurallar çerçevesinde bu yıl da balkonlardan kutlandı.

Bafra’da 600 yıllık geleneği olan Sele Sepet Top Kandili 6 asırdır her Ramazan ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gece çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl yeni tip Koronavirüs nedeniyle sade bir organizasyon seçen Bafra Belediyesi, Sele Sepet Top Kandili Otobüsünü süsleyerek ve ilçenin çeşitli mahallelerinde havaifişek gösterisi yaparak  tüm şehirde tur atılarak kutlanıldı. Bafra’da yaşayan sakinler çocukları ile birlikte balkonlara çıkarak maniler ve davul zurna eşliğinde şenliğe ortak oldu.

Program öncesi konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ; Bafra’da 600 yıllık geleneği bu akşam yine yaşatıyoruz. Pandemi olmasına rağmen hem geçen yıl hemde bu yıl bu şekilde bir programla selesepet proragramını bafra’da çocuklarımızla beraber yürüteceğiz. Gördüğünüz gibi üstü açık bir otobüsümüzü hazırladık burada üzerindeki karakterlerle beraber balkona çıkan çocuklara el sallayacağız. Etkinliğimizi Gündüzden çocuklarımıza duyurduk .

Otobüsümüzle havai fişek eşliğinde  ilçe turu atarak  selesepeti icra edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu pandemi sürecinden kurtuluruz. Sele sepetlerimizi yine 600 yıllık tarih boyunca kutladığımız gibi Baframız da güzel bir şekilde kutlarız diye ümit ediyorum


 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2021, 13:03

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER