Bafra’da tüm sandıklarda seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Samsun’un Bafra İlçesindeki 396 sandıkta oy pusulasındaki yanlışlıktan dolayı Memleket Partisi Samsun İl Başkanlığı İlçe Seçim Kuruluna İtiraz dilekçesi verildi.

Bafra’da tüm sandıklarda seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Samsun’un Bafra İlçesindeki 396 sandıkta oy pusulasındaki yanlışlıktan dolayı Memleket Partisi Samsun İl Başkanlığı İlçe Seçim Kuruluna İtiraz dilekçesi verildi.

Bafra Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç şu ifadelere yer verdi:

“Tüm Türkiye’de yerel seçimleri hep beraber gerçekleştirdik. Bu bağlamda ilçemiz Bafra’da da bu seçimler yapıldı. Ancak Bafra’da bir durum tespit ettik. Ben kendi sandığımda oy kullanırken Bafra’da Memleket Partisi’nin Belediye Başkanı olmamasına rağmen oy pusulasında partimizin amblemi altında tanımadığımız bir ismin Belediye Başkan adayı olduğunu tespit ettik. Daha sonra bu tespitlerimiz neticesinde adı geçen şahsın Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olduğu halde, DSP’nin oy pusulasında amblemi olmadığı ve bizim adayımız olmadığı halde oy pusulasında Amblemimizin olduğunu gördük. Bu da 2972 sayılı Mali İdareler Konunun 298. Maddesinde net bir şekilde belirtildiği şekilde seçime girdiği halde, oy pusulasında amblemi bulunmayan partilerin veya seçime girmediği halde oy pusulasında amblemi bulunan partinin adaylarının oy pusulasında gösterilmesi açık ve net bir şekilde seçimin iptalini gerektiren bir hatadır. Bu yasa da çok açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Bu geçmişte daha önce Çarşamba’da yaşanmıştır. Partimiz olarak il sekreterimiz ve avukatımız aracılığıyla itirazımızı yaptık. Bizim amacımız buradaki kanunsuzluğun giderilmesidir. Bafra’da kullanılan oyların hakkaniyetle yerine getirilmesi ve bir usulsüzlük varsa bunun bir an önce giderilmesidir. Karar adli mercilerindir, biz buradan çıkacak karar ne olursa olsun kararın takipçisiyiz. Buradaki karar olumsuz çıkarsa, il seçim kuruluna itirazımızı yapacağız, daha sonra onun verdiği kararda da olumsuzluk çıkarsa Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ya itirazımızı sürdüreceğiz” dedi.

İYİ Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Yıldız ise, ‘’Seçim sürecinde oluşan bu olumsuzlukları dikkate alan, fark eden,  bugün de bu demokrasi mücadelesini veren çok değerli Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç’ın önderliğinde Yüksek Seçim Kuruluna itiraz ettik. Burada ki itirazımız tüm partililerin hak ve hukukları düzeltilmesi için itiraz ve dilekçelerini verdiler biz Bafralılar olarak, adaylar olarak saat 13.30’da adaylar olarak tekrar burada itirazımızı vereceğiz’ dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER