banner221

BAFRA`DA TÜTÜN İNDİRME KURALARI ÇEKİLDİ

Samsun`un Bafra ilçesinde tütün indirme kuraları çekildi.

BAFRA`DA TÜTÜN İNDİRME KURALARI ÇEKİLDİ

Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan kura çekiminde programın açılış konuşmasını Osman Tosuner gerçekleştirdi.

Tosuner, Kırsal kesimde tütünün yok olmaması için mücadele ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi. “Tütün ilçemizde yok olmasını istemiyoruz. 4 bin 600 aile ilçemizde tütün yapıyor. Kırsalda ki vatandaşımızın yok olmasını istemiyorsak tütüne diğer ürünlerde olduğu gibi destek verilmesini istiyoruz. Bafra`nın tütünü gerçekten kaliteli bir ürün. Tütün tüccarlarımızdan da bir ricamız var. Geçen sene prim sözü verdiler üreticilerimize, bu sözlerini bu yıl gerçekleştirmelerini istiyoruz” dedi.

Tosuner`in ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “ Tütün 20 yıl önce çok daha fazla üretiliyordu. Bafra`nın geliri tütünden olduğun düşünüyorduk. Bafra`da şuan en çok çeltik üretiliyor diye görülüyor. Üretilen çeltiğin değeri ile tütünün değeri Bafra`da aynı geliri getiriyor. Yani hala tütünün toplam değeri çeltikle eşdeğer. Bafra tütünü olmadan imalatçıların kaliteli ürün yapamadığını biliyoruz. Uluslarası değeri olan bir ürün. Tütünden Bafra `nın vazgeçemeyeceğini düşünüyoruz”dedi.

Konuşmaların ardından tütün kura çekimi Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner tarafından yapıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat altun
Nihat altun - 5 yıl Önce

Öncelikle merhaba haber yaparken yanlış asli olmayan haber yapıyorsunuz çelikle aynı olduğunu söylüyorsunuz çektikten daha fazla si anda çektiği bitirdiler masrafı tütünden fazla on donum araziden tutunun üçte birinin değerinde degil celtik

SIRADAKİ HABER