Bafralı kadınlar dondurma yapmayı öğreniyor

Türkiye`de el yapımı dondurma üretimini öğreten tek kadın Nayle Koç Samsun`un Bafra ilçesinde açtığı kurslarla kadınlara dondurma üretmeyi öğretiyor.

İlçede el yapımı dondurma yapan tek kadın usta öğretici olan 61 yaşındaki Nayle Koç bugüne kadar toplamda 52 kadına el yapımı dondurma üretimini öğrettiğini ve devam eden kursta da 23 kadına üretimi öğrettiğini belirtti. Konu ile ilgili konuşan Koç, “ Eşimle birlikte çalışarak dondurma yapmayı öğrendim. 25 yıldır bu işi yapıyorum. El yapımı dondurma mesleği unutulmaya yüz tuttuğu için kurslar açarak üretimi öğrenme isteği bulunan kadınlara bu işi öğretiyorum. Bugüne kadar açtığım kurslarda 52 kadın üretim yapmayı öğrendi. Ve şuan İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR Bafra Şubesinin katkılarıyla devam eden kursumda da 23 kadına öğretimi sürdürüyorum. Kadınlara meslek alanlarında destek olunmalı. El yapımı dondurma üretimini öğreten Türkiye`de tek kadınım. Bununla da gurur duyuyorum” dedi.

Konu ile ilgili konuşan İŞKUR Bafra Şube Müdürü Yakup Ergenlik, “Bafra`nın meşhur lezzetlerinden biri olan Bafra Dondurmasını el yapımı üreten ve bu işi yapacak nitelikli eleman bulmak zor. Burada Nayle Koç isimli usta öğreticimiz bu konuyla ilgili girişimlerini başlattığında bizlerde bunu değerlendirmek istedik. Burada kursları açmaya devam ediyoruz. Ve en verimli geçen kurslardan bir tanesidir. Çünkü herkes bu kursta kurs sonuna kadar uzmanlaşmış bir dondurma üreticisi oluyor” dedi.

 

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2019, 14:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neşe TAŞ
Neşe TAŞ - 5 yıl Önce

Hadi bakalım!
Burada bulunan her kursiyer tek başına kazanlar dolusu sütü kaynatır, Saatlerce emek ederek dondurma kıvamına gelmesini sabırla işler ikinci günde de o kıvama gelmiş olan dondurmayı bitirmiş şekilde de hazırlayıo önünüze getirir. Ben BURDAN SİZİ DAVET ETMEK İSTİYORUM. BUYURUN GELİN KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRÜN. TADINA BAKIN VE ONDAN SONRA TEKRAR YORUMUNUZU ALALIM. Ne dersiniz.? Saygı ve Selamlarımızla...

hadi bakalım
hadi bakalım - 5 yıl Önce

kurstan sonra herkeze tek tek yaptırsınlar ondan sonra sertifika versinler , yapamayan almasın

SIRADAKİ HABER