Baş­kan Kan­gü­leç, ‘’Bafra’yı tüm dün­ya­ya ta­nıt­mak is­ti­yo­ruz’

’Baf­ra­lı­lar Kül­tür, Yar­dım­laş­ma ve Ha­ber­leş­me Der­ne­ği ku­ru­cu baş­ka­nı Neşe Kan­gü­leç Bafra Şehir Ku­lü­bün­de dü­zen­le­nen iftar ye­me­ği­nin ar­dın­dan bir basın açık­la­ma­sı yaptı

Baş­kan Kan­gü­leç, ‘’Bafra’yı tüm dün­ya­ya ta­nıt­mak is­ti­yo­ruz’

’Baf­ra­lı­lar Kül­tür, Yar­dım­laş­ma ve Ha­ber­leş­me Der­ne­ği ku­ru­cu baş­ka­nı Neşe Kan­gü­leç Bafra Şehir Ku­lü­bün­de dü­zen­le­nen iftar ye­me­ği­nin ar­dın­dan bir basın açık­la­ma­sı yaptı.

Baf­ra­lı­lar Kül­tür, Yar­dım­laş­ma ve Ha­ber­leş­me Der­ne­ği ku­ru­cu baş­ka­nı Neşe Kan­gü­leç Bafra Şehir Ku­lü­bün­de dü­zen­le­nen iftar ye­me­ği­nin ar­dın­dan bir basın açık­la­ma­sı yaptı.Kan­gü­leç yap­tı­ğı açık­la­ma­da, ’Bugün bu­ra­da siz­le­re Sam­sun’da uzun sü­re­dir ku­rul­ma­sı bek­le­nen der­ne­ği­mi­zin ku­rul­du­ğu müj­de­si­ni ver­mek için top­lan­dık. Bu müj­de­li ha­be­ri,  doğ­du­ğu­muz bü­yü­dü­ğü­müz ve hiç­bir zaman ha­fı­za­lar­dan si­le­me­di­ği­miz ve sil­mek de is­te­me­di­ği­miz Sam­sun’un en büyük il­çe­si Bafra’da (mem­le­ke­ti­miz­de) du­yur­mak is­te­dik. Ay­rı­ca bu güzel ra­ma­zan gü­nün­de siz­ler­le iftar yap­mak, iftar me­nü­mü­zü geniş bir mut­fa­ğa da sahip olan Bafra yö­re­si­nin yi­ye­cek­le­rin­den seç­mek bizi ço­cuk­lu­ğu­muz­da­ki o güzel ra­ma­zan gün­le­ri­ne geri gö­tür­dü.

Bafra dı­şın­da ya­şa­yan tüm hem­şe­ri­le­ri­mi­zin bir araya gel­me­si, fikir alış­ve­ri­şi ya­pa­bil­me­si ve ha­ber­leş­me­si ama­cıy­la ku­ru­lan der­ne­ği­miz,  dün­ya­nın ne­re­sin­de olur­sak ola­lım Baf­ra­lı ola­rak var­lı­ğı­mı­zı gös­te­re­bil­me ve da­ya­nış­ma amacı ta­şı­mak­ta­dır.  Bu amaç­la, 39 ku­ru­cu üye ile bir­lik­te ku­ru­lan der­ne­ği­mi­zin ge­çi­ci yö­ne­tim ku­ru­lu oluş­tu­rul­muş­tur.

Viz­yo­nu­muz…

Baf­ra­lı­lar Yar­dım­laş­ma, Kül­tür ve Ha­ber­leş­me Der­ne­ği­mi­zin her ka­de­me­sin­de görev alan ar­ka­daş­la­rı­mız hem­şe­ri­ci­lik bi­lin­ci­ni ve ak­ra­ba­lık iliş­ki­le­ri­ni ye­ni­den can­lan­dır­ma; kül­tü­rü­mü­zü ge­lecek ku­şak­la­ra ak­tar­ma; hem­şe­ri ola­rak bir­bi­ri­mi­ze des­tek ve yar­dım­cı ol­ma­yı bi­rin­cil görev ola­rak dü­şün­mek­te­dir. Sam­sun’un en büyük il­çe­si olan Bafra, 114.465 ki­şi­lik nü­fu­su ve be­re­ket­li top­rak­la­rıy­la, 5000 yıl ön­ce­si­ne da­ya­nan kül­tü­rüy­le il ol­ma­ya aday­dır. Bafra kül­tü­rü­nü tüm dün­ya­ya ta­nıt­ma, Baf­ra­lı­la­rın men­fa­at­le­ri­ni ko­ru­ma ve kol­la­ma, Bafra’daki eği­tim se­vi­ye­si­ni en üst nok­ta­ya çı­kar­ma der­ne­ği­mi­zin temel amaç­la­rın­dan­dır. Sivil Top­lum ku­ru­luş­la­rı ara­sın­da sevgi, saygı, da­ya­nış­ma, ortak üre­tim, ço­ğul­cu­luk, ah­la­ki doğ­ru­luk ve kar­deş­lik hu­ku­ku­nu ge­liş­ti­recek pro­je­ler­de tek yürek ola­ca­ğı­mı­za olan inan­cı­mız tam­dır.  Bu amaç­lar doğ­rul­tu­sun­da iler­le­yecek olan der­ne­ği­miz, ay­rı­ca Ata­türk il­ke­le­ri­ni, mil­le­ti­ni ve bay­ra­ğı­nı da her şeyin üs­tün­de tu­ta­cak­tır. 

Mis­yo­nu­muz…

Eği­tim, kül­tür, tu­rizm, sanat, tarih, spor ak­ti­vi­te­le­ri­ne Bafra’nın ev sa­hip­li­ği yap­ma­sı­nı sağ­la­mak, Bafra’mızın doğal gü­zel­li­ği­ni genç­le­ri­mi­ze gös­te­re­bil­mek, eko­no­mi­si tarım ve hay­van­cı­lı­ğa da­ya­lı yö­re­mi­zin tek­rar eski ve­rim­li gün­le­ri­ne ka­vuş­ma­sı ve kal­kın­ma­sı için üni­ver­si­te­le­rin il­gi­li bi­rim­le­riy­le iş­bir­li­ği yap­mak, dini ve milli bay­ram­la­rı Baf­ra­lı­lar ola­rak bir arada, coş­kuy­la kut­la­mak­tır.Yemek as­lın­da bizi bir­bi­ri­mi­ze bağ­la­yan kül­tü­rel bir bağ­dır. Ve dünya üze­rin­de­ki bütün ül­ke­ler, in­san­lar, ulus­lar ara­sın­da en kuv­vet­li köp­rü­ler­den biri de ye­mek­ler­dir .bu se­bep­le Bafra’nın zen­gin mut­fa­ğı­nı (taş fı­rın­lar­da pişen pide,Bafra no­ku­lu,kay­mak­lı  lo­ku­mu,don­dur­ma­sı,bür­ya­nı,kaz pi­la­vı,meş­hur fı­rın­da kabak tat­lı­sı,kabak re­çe­li,ev ka­dın­la­rı ta­ra­fın­dan üre­ti­len doğal elma pek­me­zi­ni, mı­sır­lı fa­sul­ye çor­ba­sı­nı,kır­mı­zı biber sal­ça­sı­nı,pi­rin­ci­ni,manda sü­tün­den yo­ğur­du­nu,kay­ma­ğı­nı) ül­ke­mi­ze ve dün­ya­ya du­yur­mak, bu amaç­la Bafra’da gast­ro­no­mi  ve mut­fak sa­nat­la­rı gün­le­ri  dü­zen­le­mek, merak duyan genç­le­ri­mi­zi  üni­ver­si­te­le­rin bu bö­lüm­le­ri­ne yön­len­dir­mek ,doğal ürün­le­ri­mi­zi me­rak­lı­la­rı­na su­na­rak  bu alan­da da Bafra’yı tüm dün­ya­ya ta­nıt­mak ,ay­rı­ca “Baf­ra­dan evi­ni­ze.​com ” adıy­la bir yemek si­te­si kurup, ev ka­dın­la­rı­mı­zın emek­le­ri­ni des­tek­len­mek mis­yon­la­rı­mız ara­sın­da­dır. Bun­la­rı ya­pa­bil­mek için he­pi­ni­zin de­ne­yim­le­ri­ne  ayrı ayrı ih­ti­yaç var. siz­le­ri,tüm hem­şe­ri­le­ri­mi­zi der­ne­ği­mi­ze üye ol­ma­ya davet edi­yo­ruz. Saygı ve sev­gi­le­ri­miz­le.’’di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı. 

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER