Başkan Kılıç: “3 bin yeni istihdam alanı yaratılacak”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile yılın son röportajını gerçekleştirdik. Başkan Kılıç’ın en önem verdiği projeler arasında yer alan Orta Ölçekli Sanayi’de son durum ne? Kılıç’ın Bafra’da acil ihtiyaç olarak gördüğü ilk üç sorun? Bafra Belediyesine gelir sağlayacak, vatandaşa istihdam yaratacak projeleri neler? Ve tüm projeler hepsi bu röportajın içerisinde.

Başkan Kılıç: “Halkımızdan sabırlı olmalarını bizi takip etmelerini istiyoruz”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile yılın son röportajını gerçekleştirdik. Başkan Kılıç’ın en önem verdiği projeler arasında yer alan Orta Ölçekli Sanayi’de son durum ne? Kılıç’ın Bafra’da acil ihtiyaç olarak gördüğü ilk üç sorun? Bafra Belediyesine gelir sağlayacak, vatandaşa istihdam yaratacak projeleri neler? Ve tüm projeler hepsi bu röportajın içerisinde.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Gazetemiz Sahibi Haydar Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

Bafra’nın acil ihtiyacı olarak gördüğünüz ilk üç şey nedir?

Bafra’nın en önemli sorunlarından bir tanesi istihdam, ikincisi trafik ve son olarak ta sosyal alanlar.

2019 yılı için planladığınız hedeflere ulaşabildiniz mi?

Ulaştığımızı söyleyebilirim. 2019 yılında köylerde ciddi bir çalışma yaptık. Yollarla ilgili. Yapacağımız çalışmanın bir planlamasını yaptık ve bu planı yerine getirdik. Şehir merkezi de yine bir şekilde hem asfalt, hem kaldırım hem de yeşil alan çalışmaları devam ediyor. Onları da hakkıyla yerine getirdiğimizi söyleyebiliriz. Ama uzun vadeli projelerimizin de çalışmaları devam ediyor.

Hep sizden bir şeyler isteniyor, peki siz bir şehrin Belediye Başkanı olarak Bafra halkından ne istiyorsunuz?

Biz vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Doğal olanda zaten halkın bizden bir şey istemesidir. Belediye Başkanlığı hizmet etme makamıdır. Biz halkımızdan sadece biraz sabırlı olmalarını bizi takip etmelerini bekliyoruz. Bizim yapacağımız hizmetleri zaman içinde göreceklerine inanmalarını istiyoruz.

Bafra Belediyesine gelir sağlayacak, vatandaşa istihdam yaratacak projeleriniz var mı?

Bunların en başında tabi Orta Ölçekli Sanayi Projemiz var. Bizim majör projemiz. Orta Ölçekli gerçekten önemli biz bunu önemsiyoruz. İstihdam anlamında 3 bin yeni istihdam alanı yaratacak bir projedir. Bununla ilgili çalışmalarımızda önemli mesafeler kat ettik. Şuanda milli emlak tan devir aşamasındayız. İnşallah kısa süre içerisinde de bu Orta Ölçekli sanayi Projemizin gerçekleştirmek için üretime başlayacağız

Belediye tarihi yerleri korumak ve bu tip yerleri turizme kazandırmak için neler yapıyor?

Tarihi yerlerin konumu biraz daha farklı bunlar anıtlar kuruluna ait olan yerler. Biz bir proje olursa ancak bunlara dokunabiliyoruz. Bununla ilgili asıl çalışma tabi ki anıtlar kurulunun. Ama şehrin görselliği ve güzelliği açısından bizim üzerime düşen bazı vazifeler var. Bunlarla ilgili de bazı proje çalışmalarımız var.

Son olarak Seçim Vaadi olarak verdiğiniz sözleri yerine getirme noktasında başladığınız projeler var mı?

Tabi bunlardan bir tanesi bizim Gasilhane projemiz. Onun kaynağını bulduk inşallah yakın zamanda inşaatına başlayacağız. Bunun yanında tabi az öncede söyledim. En önemli projemiz orta ölçekli sanayi projemiz. O projemiz ile ilgili ciddi mesafeler kat ettik. Yakında bunun meyvelerini görmeye başlayacağız. Bunun haricinde tabi köylerde söz verdiğimiz Büyükşehirle birlikte ekipmanlarımızla gelip çalışma yapacağımızı söylemiştik. O zaman diliminde yapılması gerekenleri yaptık. Kaldırım ce asfalt çalışması yaptık. Ve bu çalışmalarımız devam ediyor. Elhamdülillah biz planladığımız programın gerisinde değil ilerisindeyiz.

Bazı projeleri yaparsınız yaparsınız bir noktaya gelirsiniz fakat hiç bir şey görülmez. O proje birdenbire direkler yükselmeye başlayınca kendini gösterir. Bizim Orta Ölçekli Sanayi Projemiz ile ilgili yaptığımız o kadar önemli şeyler var ki. Hala orada dikili bir ağaç yok. Ama yarın oradan yeşermeye başlayacak. Meyvesini o zaman vermeye başlayınca insanlar gerçekten böyle bir projeye başladılar diyecek. Biz ne zaman oraya direkleri dikmeye başlarsak vatandaşlar o zaman Orta Ölçekli sanayi projesi konuşulmuştu bak yapmaya başladı başkan diyecek. Hâlbuki biz yaptığımız çalışmalarla yüzde 51’ini gerçekleştirdik şuanda. Yani o izinleri o bürokrasiyi o sıkıntılı dönemleri atlattık. Belli bir noktaya getirdik.

Güneş enerjisi üretmeyle alakalı bütün prosedürleri aşma noktasındayız. Bunlarda yarın yapıldığı zaman insanlar görünce ikna olacak. Biz sabırla bekliyoruz. Sabırla sürekli tuğla koyarak duvarı örüyoruz. İnsanlar sabah kalktıklarında bir bakacaklar ki orada 3 metre duvar örülmüş. Ama o duvarın örülebilmesi için biz geri planda aylarca uğraşıyoruz.

Birahaneler ile ilgili kafamızda projeler var. Onları çağıracağız. Kafamızda şöyle yerler var. Siz ne diyorsunuz diyeceğiz. Tabi onlarda şöyle olmasın böyle olsun diyecekler belki. Belki ortak bir nokta bulacağız. Ama öncelikle biz bir kere bu yeri tespit etmemiz gerekiyor. O yeri tespit etmek ile ilgileniyoruz. Ama o konuyla ilgili çalışmalarımız var. Yok değil” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 16:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerem  Tunçeri
Kerem Tunçeri - 4 yıl Önce

İşiniz Gücünüz kopyacılık azıcık kendiniz olun...

SIRADAKİ HABER