Başkan Kılıç'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesajı yayımladı.

Başkan Kılıç'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesajı yayımladı.

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi: “İnsana verilen önem günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılıdır. Engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri insana verilen değerin en büyük göstergesidir.

İnsanı; yeryüzündeki en değerli varlık olarak gören bir anlayışın mensupları olarak toplumumuzun bu kadar büyük bir bölümünü yakından ilgilendiren bu anlamlı gün de engelli vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız had safhadadır.  Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik ve dayanışma duyguları da bunu öngörmektedir.

Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır.

Günümüz çağdaşlık göstergeleri arasında yer alan eğitim, sağlık ve ekonomik gelişmişlik kavramları içinde olduğu kadar, insan haklarına ilişkin göstergelerde de özürlülerin durumu önem kazanmıştır.

Bu bakımdan engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale getirilmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle, kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak, bizlerin öncelikli görevleri arasındadır.

Belediyemiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada herhangi bir aralıkta değil, her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bedensel farklılıkların yaşama dair bir engel oluşturmadığı bir dünya dileyerek tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.”

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER