Başkan Kılıç’tan “Hastalığı Değil İyiliği Bulaştıralım” Çağrısı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; “Toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bugünlerde komşularımızla yardımlaşmanın bizi salgına karşı daha çok güçlendireceğini düşünüyorum” dedi.


Başkan Kılıç yaptığı açıklamada; “Özellikle Osmanlı döneminde adından sıkça bahsedilen “Zimem Defteri” yani halk arasında veresiye defterini Ramazan ayı içerisinde hayırseverlerimizle birlikte hayata geçirmek istiyoruz. İyiliksever Osmanlı , bilhassa Ramazan ayında mahalle bakkalına gider, veresiye defterini ister, şu borcu silin Allah kabul etsin der ve bakkaldan çıkardı” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Hamit Kılıç; “ ‘Veren el, alan elden üstündür’ inancı ile hareket eden gönlü bol, asil ruhlu, cömert, darda kalan kimselerin sıkıntısını gidermede yarış eden, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen hayırsever hemşerilerimiz olduğunu çok iyi biliyorum. Gelin, tek yürek olalım” diye konuştu.

Başkan Hamit Kılıç; “Ecdadımızda olduğu gibi mahallemizdeki ya da komşu mahalledeki bakkala, manava veya kasaba gidin, borç defterindeki bir ihtiyaç sahibinin borcunu ödeyin. Bu uygulamamız ecdadın miras bıraktığı geleneği gelecek nesillere aktarabilme noktasında da önemli bir adım olacaktır. Bafra için yüreğini ortaya koyan tüm hemşerilerimizden Bu çağrımıza desteklerini bekliyorum” dedi. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Bu uygulamayı özel kılan noktalardan biri de borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirini görmemeleri, bilmemeleri olacaktır. Birbirini görmeyen kardeşler, birbirinin derdine çare olacaktır. Şimdiden ihtiyacı olana yardım etme kadirşinaslığı gösteren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Unutmayın ki; kapanan her veresiye defteriyle kardeşlik kazanacaktır. Hastalığı değil, iyiliği bulaştıralım.”

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER