BENGÜ VE CİVAR KÖYLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Samsun'un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği geleneksel iftar programı düzenledi.

BENGÜ VE CİVAR KÖYLER İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Samsun'un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği geleneksel iftar programı düzenledi.

Düzenlenen iftar yemeği dernek binasının önünde gerçekleştirildi.

Yemekten önce açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Erdem Bakır; " Çok değerli misafirlerimiz. Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz iftar programına hepiniz hoşgeldiniz. Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan içinde bin aydan daha hayırlı bir gece bulunan mübarek Ramazan ayının manevi iklimini yaşıyoruz.

Ramazan İslam merhametini hakkaniyetini ve ibadetini bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlakını tüm insanliga anlatan Kutsal bir aydır. Ramazan Müslümanın kendisiyle yüzleştiği, kendini yenilediği, iç dünyasını tazelediği bereketli bir aydır.

Bengü köyü 1987 yılında Altınkaya barajı yapımından dolayı yerleri istimlak edilmiş halkımız, yurdumuzun çeşitli şehirlerine göç etmek zorunda kalmışlardır. Vatandaşlarımızın yılda bir kez olsun bir araya gelip, hasret gidermelerini sağlamak için, 30 yıl önce büyüklerimizin emekleriyle “Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” kuruldu.

Derneğimizin en önemli faaliyetlerinden birisi 26 yıldır aralıksız yapılan Bengü güreş ve yayla şenlikleridir. Derneğimiz bundan sonra da faaliyetlerine daha güzel işler yaparak sürdürmek istemektedir. Yoğun katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder Ramazan bayramınızı kutlarım.” dedi.

Konuşmaların ardından yemek duası ile iftar programı sona erdi. 

İftar Programına, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Göksel Başar, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Serkan Erbaş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın,Bafra MHP ilçe Başkanı Barboros Turna, Bafra CHP ilçe Başkanı Vahit Perçin, Bafra İYİ Parti Başkanı Aydoğan Yılmaz, Oda Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER