Bilal Arslan ‘Bir işçinin maliyeti 4 bin 500 Lira’

Yeniden Refah Partisi Bafra İlçe Başkanı Bilal Arslan asgari ücret zammı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak “Esnafın alım gücü yok. Bir işçinin maliyeti 4 bin 500 Türk Lirası” ifadelerini kullandı.

Bilal Arslan ‘Bir işçinin maliyeti 4 bin 500 Lira’

Yeniden Refah Partisi Bafra İlçe Başkanı Bilal Arslan sosyal medya hesabı üzerinden hükümetin asgari ücret ve ekonomi politikasına eleştirilerde bulundu.

Yaptığı paylaşımda “Asgari ücret 2825 TL.. esnafın Alım gücü yok Daha doğrusu esnafın gücüne elinden aldılar.. Türk parasının alım gücünü yok ettiler.. dolarla euro ile işimiz yok dediler dolar euro altın çıktı ekonomi alt üst oldu.. bir işçinin maliyeti 4500 TL sadece bir asgari ücretliye dükkanda barındırmak için önce dükkan elektrik su ve diğer giderler dahil 6000 TL para kazanacak sonra esnaf evine ekmek getirecek Bu sadece bir asgari ücretlinin masrafı.. aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık. ekonomi alt üst insanlar perişan işçi perişan işveren Perişan.

Şimdi bizi yönetenler bu durumdan nasıl kurtulabiliriz ülke ekonomisine nasıl düze çıkarabiliriz, Bunun hesabını yapmaları gerekirken, Yarından itibaren hiç şaşırmayın bütün bu olanların sebebi muhalefet diye haykırmaya başlarlar CHP aşağı iyi Parti aşağı yeniden Refah Partisi aşağı şu aşağı Bu aşağı ALLAH sonumuzu hayır eylesin derken şu cümleyi eklemeden geçemeyeceğim .. Hayır arıyorsan istikamet Kurtuluş YENİDEN REFAH PARTISI dir. Kurtuluş ERBAKAN dır.. Saygılarımla” ifadelerini kullanan Bilal Arslan’ a sosyal medya üzerinden tepkiler geldi.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan asgari ücret zammı sonrası “2021 yılı için asgari ücrete yapılacak zam oranının %30’un altında olması halinde, bunun matematiksel olarak artış sayılamayacağını daha önceki açıklamalarımızda ifade etmiştik. Bu sebeple Yeniden Refah Partisi olarak asgari ücrete en az %50 zam yapılması ve asgari ücretin en az 3500 TL seviyesine getirilmesi gerektiğini de vurgulamıştık. Ancak maalesef ki bugün “net 2825 TL” olarak açıklanan 2021 yılı asgari ücret düzeyi bu seviyenin çok altında kalarak beklentileri karşılayamamış, her sene olduğu gibi bu sene de milyonlarca asgari ücretliyi ve ailelerini hayal kırıklığına uğratmıştır.” İfadelerini kullanmıştı.

Sosyal medya üzerinden Başkan Bilal Arslan’a tepkisini dile getiren vatandaşlar O zaman partiniz neden asgari ücret zammını az buldu” diyerek eleştirilerde bulundu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER