Cumhuriyet Halk Partisi 98 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98. kuruluş yıldönümü münasebeti ile kent meydanında, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98. kuruluş yıldönümü münasebeti ile kent meydanında, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Bafra Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Vahit Perçin konuşmasında; ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Diyen büyük devrimci, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşları 98. Yaş günümüz kutlu olsun.

Biz, egemenliğin kaynağını ulusta bulduğumuz için cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik, Köle’nin yerini yurttaşın almasıdır. Yurttaşların dini, dili, ırkı ya da etnik kökeni değil, bilinç ve ülkü bağıyla bağlandığı esaslar önemlidir. O siyasal bilinç ve esas için Atatürk’ün Altı Ok’unda bulunmaktadır.

‘Milliyetçilik’ anlayışımız ırk ya da köken tanımadığı gibi ekonomik ve siyasal imtiyazda taşımaz. Eşitliği esas alır. Yurttaş olmanın yurtseverliğimizin nişanesidir. Kimsesizlerin kimsesi olan Halkçılık düşüncesi eşitlik eder fikrimize.

Biz, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyenlerdeniz. Devletçilik, özel yarar ile toplum yararının dengesi için en önemli ve vazgeçilmez kamusal güvencemizdir.

Kendi özel faydasını toplum faydasının üstünde tutan büyük çıkar grupları dini siyasallaştırarak, istismar etmektedir. Sosyal devlet anlayışımızın adıdır devletçilik. Dayanışmanın, komşusu açken tok yatamamanın, çocukların yatağa aç girmeyeceği bir ülke hayalidir.

Laiklik ulusal bütünlüğümüzün teminatıdır. Ne din siyasallaştırılmalı ne de siyaset dinselleştirilmelidir.

Ulusal bütünlüğümüz önünde en büyük tehditlerden biri siyaset alanındakilerin bugünkü gibi dini istismar etmesidir.

Bizler Devrimciyiz…

Devrimcilik, Cumhuriyet düşmanı saltanat düşkünlerinin; ırkçılığın, kavmiyetçiliğin, ekonomik ve siyasal imtiyaz bağımlısı çıkar çevrelerinin, üretmeden zenginleşmek isteyen grupların; din istismarcılarının ve gericiliğin bu topraklardaki panzehiridir.

İşte bu ülke ve değerlerimizin; tarihsel ve felsefi birikimimizin güvencesi olan partimiz, ne mutlu ki bugün 98 yaşında. 98 yaşındaki koca çınarımız, yukarıda sıraladığım Altı Ok’un değerleriyle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu liderliğinde iktidara yürüyor.

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağımıza olan inancımla, tüm yol arkadaşlarımı; Altı Ok’un ikinci yüzyıla taşıyacak tüm parti kadromuzu selamlıyorum. Bizlerin üstün gayretleri ile karanlık yenilenecektir.  Sizi en içten dileklerimle kucaklıyor, kalplerimizin bir olduğunu biliyorum. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 20:32

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER