banner221

Denetime Başkan Hamit Kılıç'ta Katıldı

Denetime Başkan Hamit Kılıç'ta Katıldı

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelgesi doğrultusunda yapılan denetimlere Belediye Başkanı Hamit Kılıç'da katıldı.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, koronavirüs salgını kapsamında alınması gereken önlem ve uyulması gereken kurallar konusunda güncel bilgilendirmelerin yanında, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının insan ve toplum sağlığı için önemine dikkat çekti.

Ülke genelinde vaka sayılarının artması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile ülke genelinde koronavirüs tedbirleri denetimleri sıklaştırıldı.

Bafra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde; Pazaryerleri, Lokantalar, AVM, Lunapark, Hamamlar, Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonları, Düğün Salonları, Marketler ve tüm işyerleri ziyaret edildi, maske takmayan vatandaşlar da ikaz edildi.

Başkan Kılıç, “81 ilimizde olduğu gibi Bafra’mızda da eş zamanlı olarak maske ve sosyal mesafe denetimi yaparak vatandaşlarımıza uyarı ve bilgilendirmelerde bulunduk. Denetimlerimiz ve uyarılarımız hayatımızın her alanını kapsayacak alanlarda yapılıyor. Tüm ekiplerimiz sahada. Amacımız farkındalık oluşturmak. Birçok ülkeyle kıyaslandığında söz konusu sorunla ilgili ortaya koyduğumuz başarı, birlikte ve kararlı hareket etmemizle doğru orantılı. Bu kararlı duruştan ve hassasiyetten sapma olmaması gerekli." dedi.

Denetimlerde, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER