Dernek Başkanı Şahin gazileri yalnız bırakmıyor

Bafra`da yaşayan en yaşlı Gazi olan Cemal Koç`u Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi ve Lengerli Muhtarı Rahmi Şahin ziyaret etti.

Dernek Başkanı Şahin gazileri yalnız bırakmıyor

Bafra ilçesi Sahilkent Mahallesinde Gazi Koç`u ziyaret eden Rahmi Şahin her zaman gazilerimizin yanında olduğunu belirtti. Ayrıca Gazi Cemal Koç, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini belirtirken, Rahmi Şahin`e “dernek başkanlığı görevini çok güzel bir şekilde yerine getiriyorsun” dedi.

1950 yılında Kore`ye ilk ayak basan Türk askeri olan Cemal Koç Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasındaki Türk tugayında olduğunu ve Çanakkale savaşından sonra dünyanın en kanlı savaşlarından biri olan ve bugün Kuzey Kore topraklarında bulunan Kunuri savaşı da dahil bir çok muharebeye katıldığını bildirdi.

Türk askerinin sayesinde Birleşmiş Milletler ordularının geri çekilin dendiği anda savaşın Birleşmiş Milletler orduları lehine döndüğünü söyledi.

Amerikan General tarafından bir savaşta verilecek en büyük nişan olan üstün birlik madalyası Türk savaş Komutanı Tuğgeneral Tahsin Yazıcı`ya verildiğini söyledi. Cemal Koç ayrıca tüm şehit yakınlarına ve gazilere sabırlar diledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER