Gazipaşa Mahallesinde gelenek bozulmadı

Samsun’un Bafra ilçesinde Bafra Belediyesi ve Bafra Kaymakamlığının desteğiyle geleneksel olarak her yıl düzenlenen Cumhuriyet şöleni bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Gazipaşa Mahallesinde gelenek bozulmadı

Bafra ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde geleneksel Cumhuriyet Şöleni düzenlendi.

Bafra Musiki Cemiyeti Derneği'nin düzenlediği, Bafra Belediyesi ve Kaymakamlığın destek verdiği şölende Cumhuriyet'in 95. yılı coşkuyla kutlandı. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Bafra'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 28 Ekim günü başladığını belirterek yaptığı konuşmada; “Biz dünden itibaren Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına başladık.

Dün Sürmeli köyündeydik, çok coşkulu bir Cumhuriyet kutlaması yaptık. Akabinde bugün öğleden sonra Kapıkaya Mahallemizde Cumhuriyet kutlamamızı yaptık. Peşinden Bafralı hemşerilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Yürüyüşüyle taçlandırdık. Şimdi de Cumhuriyet kutlamalarımızın en güzelini yapmak için bir araya geldik. Değerli muhtarımla günlerdir bunu konuşuyoruz. Buranın kaldırımların düzenlenmesinden çevre temizliğine varıncaya kadar her türlü hazırlığı yaptık.

Çünkü biliyoruz ki en coşkulu kutlama Gazipaşa Mahallesinin Meydanında yapılıyor” ifadelerini kullandı. Başkan Hamit Kılıç; “95 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve ilan edilen Cumhuriyetimiz bugüne kadar Milletimizin iradesiyle ve ona sahip çıkmasıyla bugünlere kadar gelmiştir. Bundan sonra da İnşallah bizler hep beraber Cumhuriyetimizi yaşatmak için bunun mücadelesini vereceğiz. Mutlaka buna engel olmak isteyen yakın tarihte çıktığı gibi bedhahlar olacaktır. Ama biz millet olarak buna karşı koyara Cumhuriyetimizi yaşatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu. Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol da yaptığı konuşmasında; "Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana her daim devletin yanında olan bir mahalleyiz. Amacımız Cumhuriyet Bayramı'nın bayram havasında geçmesini sağlamaktır.

Katılımlarından dolayı bütün misafirlerimize hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum." ifadesinde bulundu. Konuşmaların ardından Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Havai fişek gösterilerinin renk kattığı Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Gazipaşalılar cumhuriyetin 95. yılını davul zurna eşliğinde halaylarla kutladı. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Erbaş, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaş Akın, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çamaş ve Şaban Hüryaşar, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Zafer Bektaş, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yurduseven, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Aksu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazipaşa Mahallesinde devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gecenin ilerleyen saatlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel de katılarak coşkuya ortak oldular.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 10:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
İrfan varol
İrfan varol - 5 yıl Önce

Başlığı yanlış yazmışsınız bu geceyi her yıl olduğu gibi gazipaşa mahallesi muhtarlığı düzenlemiştir. Bilgilerinize

SIRADAKİ HABER