GELENEKSEL 23 NİSAN İL SATRANÇ TURNUVASI

Dededağı Şehit İsa Kurt İlkokulunda ikinci defa geleneksel 23 Nisan İl Satranç Turnuvası düzenlendi.

GELENEKSEL 23 NİSAN İL SATRANÇ TURNUVASI

Turnuva, 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Son derece yoğun katılım sağlandı. Turnuva’ ya il çapında oyuncular katıldı.

İlimizin her ilçesinden sporcular 23 Nisan satranç coşkusunu yaşadı. Turnuva’ ya 209 sporcu ön kayıt yaptırdı. 171 sporcu yarışmayı tamamladı.

Sporcular 8 yaş altı, 10 yaş altı, 12 yaş altı olmak üzere üç kategoride 7 tur şeklinde yarıştı. Yarışmacılara, her kategoride ilk dörde kupa, 5.-10. olanlara madalya ve en iyi üç bayan sporcuya madalya verildi.

Ödül Töreni’ ne İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Satranç İl Temsilcisi Duran Karaköse, Okul Müdürü Abdullah Aydın, basın mensupları, kamu kurum idarecileri, satranç severler, antrenörler, veliler ve sporcular katıldı.

Törende,Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU bir konuşma yaptı. “ Mahalle ( Köy ) okulunda böyle bir organizasyon yapılmasını takdir ediyorum. Turnuva ilçemizde satranç sporunun gelişmesine katkı sağlıyor. İl çapında düzenlenen ve geleneksel hale gelen turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen okul müdürü Abdullah AYDIN başta olmak üzere öğretmen ve personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen okul müdürü Abdullah AYDIN başta olmak üzere Müdür yardımcısı Nuri KARA’yı, turnuva direktörü satranç il hakemi Cemal BEKGÖZ’ü, özverili çalışmalarıyla okul öğretmenlerini ve hizmetlilerini tebrik ediyoruz.

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER