HAMİT KILIÇ "FETÖ DİN KİSVESİ ALTINDA YAYILAN BİR SÖMÜRÜ SİSTEMİDİR"

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü anma etkinliklerinde Bafra’da aynı kararlılık ve inanç yeniden vücut buldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Garnizon Şehitliğinde düzenlenen anma programında İlçe Müftülüğü imam-hatipleri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Necmettin Kayar tarafından yapılan duanın ardından şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bırakıldı. 

Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen programa Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdemir, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit yakınları katıldı.

Büyük camide tüm Şehitlerimiz için okutulan mevlid’in ardından mehter eşliğinde düzenlenen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada kılınan akşam namazının ardından Kadem Aslan, Kadir Yeşilgil, Kur’an-ı Kerim okudu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bundan 3 yıl önce 15 Temmuz gecesi ülkemizi, Milletimizi, demokrasimizi Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak hain kanlı girişimde bulunmuşlardır. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır.

DÜŞMAN BİLE HARP SAHASINDA  BUNLARI YAPMADI

Başkan Şahin, Silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış FÖTE/TERÖR örgütü mensupları vatan hainleri bu aziz millete harp sahasında bile düşmanın yapmadığı şeyleri yapmıştır. Tarih boyunca nice ihaneti veraset ve fedakârlığıyla aşan milletimiz Allah’ın yardımı Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlılığıyla, sokaklara çıkın çağrısını duyar duymaz sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak bedenlerini tanklara mermilere siper ederek, açılan ateşlere atılan bombalara yöneltilen tehditlere göz yummamıştır.

FETÖ DİN KİSVESİ ALTINDA YAYILAN BİR SÖMÜRÜ SİSTEMİDİR

Fetö hakkında din adı altında, İslam’ı her anlamda kendi çıkarlarına alet eden bir sömürü sistemidir diyen Hamit Kılıç, “Devletimizin bekasını hedef alan, milletimizin inanç ve değerlerini hiçe sayan dış mihrapların emelleri uğruna kendi halkı üzerine ateş açmaktan çekinmeyen terörist elebaşı din ile aldatmıştır” dedi.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz Şehit kızı Azime Aksu “Ben şehit yakınıyım” adlı şiiri okudu. Daha sonra program okunan dualar ile son buldu.

Programa,  Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdemir, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit yakınları katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER