HAMİT KILIÇ'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HAMİT KILIÇ'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI 

Mesajda şu ifadelere yer verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olmuştur.

 Tarihimizin her döneminde etkin rol oynamış, bu tarihi birlikte yazdığımız kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Gününde çok farklı bir konumda olduklarının bilincinde ve minnettarlığı içindeyim. Zira Türk kadını dünyada misli görülmemiş bir fedakârlığın feragatin ve Yüksek seciyenin sembolü olarak bu farklılığa hak kazanmıştır. Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlediği kanaatindeyim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş bir toplum olmak için kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gerektiği düşüncesiyle, dünya kadınlarının başlattığı mücadelenin daha önce, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır.

Geçen süreçte Türk kadını, eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur.

Dünyanın her yanında adaletsizlikler önce kadını, ardından aileyi vurmaktadır. Eğer kadın ve aile bir yerde yara almışsa orada toplum kolayca çözülmeye başlar.

İşte bu sorumluluk bilinci içinde, Türk kadınının elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği düşüncesiyle, tüm dünya kadınlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık diliyorum.”

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER