İŞKUR ve AYNADER İşbirliğinde Kadın Girişimcilere Eğitim

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi, AYNADER (Kadın Hayatını Destekleme ve Sivil Toplumu Bilinçlendirme Derneği) ve Samsun KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere yönelik 21-24 Mart tarihlerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi yapılması için protokol imzalandı.

İŞKUR ve AYNADER İşbirliğinde Kadın Girişimcilere Eğitim

AYNADER (Kadın Hayatını Destekleme ve Sivil Toplumu Bilinçlendirme Derneği) Başkanı Yüksel FİNCAN; Kendi işini kurarak istihdama katkı sunmak isteyen Kadın girişimcilerin eğitim talebini karşılamak amacıyla çıktığımız bu yolda, kadının ekonomiye katılmasını sağlayarak, kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş ve güçlü bireyler haline gelmesini sağlamak, böylece kadını toplumda her düzeyde geliştirmek ve güçlendirmek hedefindeyiz. Bu konularda bizlere destek olan KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile 21-24 Mart tarihlerinde kadınlara yönelik 4 günlük girişimcilik eğitimi düzenliyoruz. Bu eğitimlere kadın girişimcilerin katılımını bekliyoruz.

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Yakup ERGENLİK; AYNADER (Kadın Hayatını Destekleme ve Sivil Toplumu Bilinçlendirme Derneği) kadınlara yönelik çalışmalarını ve desteklerini çok anlamlı buluyoruz. Kadın girişimciler, toplum için önemli bir rol model görevini yürütmektedirler. Kadın girişimcilerimiz bu eğitimi tamamladıktan sonra KOSGEB’den kendi işini kurmak isteyenlere proje karşılığında verilecek desteklere başvurabileceklerdir. Kadın girişimcilerimizin cesur olmalarını istiyoruz. Eğitime katılacak kadın girişimcilerimizin eğitimden sonra bir an önce kendi iş yerlerini açarak, işgücü piyasasına dâhil olmaları gerekmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe denk gelmesi bu eğitimin önemi arttırmaktadır. Bu vesile ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

İmza törenine Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK, AYNADER Başkanı Yüksel FİNCAN, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Mali Müşavir İnci VARIŞ, Eğitimci Ayşe ÇAKIROĞLU YARDIM ve diğer üyeler katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER