Milat Fide 1453 tarafından çiftçilere tarla günü progamı düzenlendi

Bafra Milat Fide 1453 tarafından yerli ve milli fide tanıtım programı Bafra’nın türbe köyünde düzenlendi.

Bafra Milat Fide 1453 tarafından yerli ve milli fide tanıtım programı Bafra’nın türbe köyünde düzenlendi.


Programa, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


 Pragramda konuşan Milat Fide 1453 Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Gün, şunları söyledi, “Milat Fide 1453 Tarım Marketin öncülüğünde  Eurodrip damlama Sulama  Firması ile ortaklaşa yaptığımız   tarla günümüzde  Damlama Sulama İle Çeltik Yetiştiriciliğinin yapılışını sizlere göstermek istedik.


Su ve su kaynaklarının korunması dünyada olduğu gibi ülkemizde ve  özellikle Baframızda  her geçen gün daha büyük  önem arz etmektedir.
Küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının her geçen gün azalması tarımsal faaliyetleri tehtit etmektedir.


Gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakabilmek adına ülkemizin milli serveti olan su ve su kaynaklarını oldukça  verimli bir şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz.
Suyu çok seven bir bitki olan çeltik bitkisinin üretiminde damlama sulama ile su sarfiyatını en aza indirebilmek bizim elimizdedir.


Bizde gerek ilçemizde kontrollü su kullanımını sağlayabilmek adına gerek daha ekonomik ve bir o kadar verimli tarım yapabilmek adına damlama sulama ile yetiştirdiğimiz çeltik ürününü gözler önüne sermek ve de siz değerli misafirlerimize göstermek istedik diyen Gün, şöyle devam etti, Damla Sulama Sistemi ile suyu daha az ve verimli bir şekilde kullandık v e de çeltiğimizi stresten uzak bir şekilde büyüttük.Bu sistem ile yabancı ot kontrolün çok rahat bir şekilde sağladık ve verimde de güzel sonuçlar aldık.Bu durumu da sizlere göstermekteyiz.


Bu tarlanın danışmanlığı Milat FİDE 1453 tarım Market tarafından yapılmış olup, Tarla Sahibi ve Üreticimiz Oğuz Güzdüz E de emekleri için ayrıca teşekkür ederiz.
Biz MİLAT FİDE 1453 Tarım market olarak  çiftçilerimize faydalı olacağını düşündüğümüz tüm yenilikleri öncü olma gayreti içerisindeyiz.Tarla günümüz Bafra ve tüm çeltik çiftçilerimize hayırlı bereketli olsun” dedi.
Programdan sonra protokol biçöerdöver makinesi ile hasad biçti, programa gelen davetlilere yemek ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2021, 16:34

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER