MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ SAMSUN İL BAŞKANI BURHAN MUCUR KINAMA

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ  SAMSUN İL BAŞKANI BURHAN MUCUR KINAMA

Değerli Hemşehrilerimiz,

Dün gerçekleştirdiğimiz Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında, bir vatandaşın Bozkurt işareti yaparken terbiyesizce davrandığını üzülerek görmüş bulunuyoruz. Bozkurt, Türk milletinin ulusal sembolüdür ve tarih boyunca kutsal kabul edilmiştir. Sembolün yanlış ve terbiyesizce kullanılması, hem Türk milletinin değerlerine hem de demokratik ortamımıza saygısızlık olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bozkurt işareti, sadece siyasi bir sembol olarak değil, Türk milletinin birliği ve beraberliğini de temsil etmektedir. Bu işaretin asıl anlamı Türk ve İslam birliğini ifade etmektedir.

Bilmeyenleriniz için Başbuğumuz Alparslan Türkeş bozkurt işaretinin anlamını; "Serçe parmak Türk'tür, şu işaret parmağı da İslam'dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır. Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız…" sözleriyle ifade etmiştir.


Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda, tüm vatandaşlarımızı milli değerlerimize ve sembollerimize sahip çıkmaya, bunları saygıyla ve doğru bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz.

Seher Söylemez

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER