Rahmi Şahin'den Kıbrıs Barış Harekatı Mesajı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin, Kıbrıs Barış Harekatının 45. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Gazi Rahmi Şahin yayınladığı mesajında "Ülkemizin coğrafi önemi nedeniyle her daim nifak tohumları ekilmeye çalışılmıştır. Ancak güçlü bir devlet mekanizmasına sahip olduğumuzdan dolayı, kurgulanan ve planlanan psikolojik ve fiziksel saldırılara karşı stratejik hamlelerimiz ile birlikte dışgüçlerin oyunlarını bozmuşuzdur. Bizler insanlık erdemini önceleyen bir politik çizgiyi takip ederken, dışgüçler yeraltı kaynaklarını nasıl sömürürüz diye hareket ederek, insan hayatını hiçe saymaktadırlar.

1974 yılında Barış Harekatımız ile birlikte zulme uğrayan kardeşlerimizin haklarını savunduk. Biz Kıbrıs'ta, atalarımızın bizlere öğrettiği gibi insanca ve kardeşçe yaşamanın mümkün olduğunu Barış Harekatı ile birlikte dünyaya gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Neden devam edeceğiz? Çünkü hala Kıbrıs'ı bizlerden koparıp, yeraltı kaynaklarına egemen olmaya çalışıyorlar.

Uluslararası egemen güçlerin Doğu Akdeniz'de hayata geçirmeye çalıştıkları sömürü düzeni boşa çıkacaktır. İslam ülkelerini adeta küçük bir alana hapsetme stratejileri, dünya ile irtibatlarını kesme arzuları, doğudan yükselen gücün denizlerle buluşup dünyaya açılmasını önleme oyunları boşa çıkacaktır. Kendi milli gemimizi, denizaltımızı, helikopterinizi yapıyoruz. Kendi uçağımızı, uçak gemimizi de yapacağız. Kendi yazılımlarımızı geliştiriyoruz ve kendi savunma sistemlerimizi de kuracağız. Türkiye oynanan onca oyunlara, maruz kaldığı ihanetlere rağmen dimdik ayaktadır.Biz güçlü bir devletiz. Bizler insanlık erdemini önceleyen ve savunan bir devletiz. Başta 45 yıl önce gerçekleştirilen Barış Harekatında şehit olan askerlerimiz olmak üzere, bu kutsal vatan topraklarında hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER