RAHMİ ŞAHİN'DEN MESAJ

RAHMİ ŞAHİN'DEN MESAJ

SAMSUN'UN Bafra ilçesi Maharip Gaziler Derneği Bafra Temsilci Başkanı Rahmi Şahin, insanlık tarihi yapılan en büyük katliam olan 6 Ağustos Hiroşima'ya, 8 Ağustosta ise Nagazakiye atılan N.B.C silahı olan Atom bombasının yıl dönümü  ile ilgil dernek binasında basın açılması yaptı.

Şahin sözlerine 6 Ağustos Hiroşima'ya, 8 Ağustosta ise Nagazakiye atılan N.B.C silahı olan Atom bombasıyaklaşık bir dakika içinde 80 binden fazla masüm ve savunmasız insanın ölümüne neden olan Atom bombası değil katliam bombası diyebiliriz.

Başkan Şahin açıklamasına şöyle devam etti. 2 Dünya şavaşını sona erdirmek bahanesi ile o gün bu gün en büyük süper güç olan A.B.D Amerikan'ın Japonya'nın iki büyük kenti Hiroşima ve Nagazakiye attığı Atom bombası dünya ve insanlık tarihine büyük bir Kara leke olarak tarihe geçmesini sağlamıştır.

Ne yazıktır ki bu katliam bombasını atmasını emrini veren Amerika Generali Turumana 1965 yıllarında sorulduğunda bu kadar insanı öldürüp canına kıydığını pişmanmısın sorulduğunda hayır pişman değilim, böyle olmazsa savaş daha çok devam edecekti demesi bu insanlar için kendi çıkarları için her türlü kötülük bekleneceği görülmektedir.

Ben o haberi 13 - 14 yaşlarında bir genç olarak Bafra Lengerli Mahallesinde ( köyünde) tütün dizerken, Kore Gazisi olan öz Amcam Refik Şahin'le Radyodan dinlerdik. Bu kadar mahsum insanı katletmiş ve halen pişman değilim demesi halen hafızalarımda. Bir acı anı olarak 6 Ağustos geldiğinde gözümün önünde hayal olarak canlanıyor. Günümüzde aynı insanlar kendilerine göre tarihin en kara ve karanlık sayfalarına bakarsak çok ilkel bir şekilde insanları birbirine kırdırıp (Nükleer Biyolojik Kimyasal ) silah kullanmadıklarını söyleyip binlerce masum ve sefil insanları evinden ocağından yurdundan etmişler. Haince ve gaddarca olmasına sebep olup nice nice Hiroşima ve Nagazakiler oluşturmaktadırlar.

Şahin, son olarak Türkiye Cumhuriyeti Halkı olarak birlik beraberliğimizi bozmayıp en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmayıp zamana ve geleceğe ayak uydurup silahın ekmeğin yerine aldığı günümüzde Savaş için değil, Barış için kendi silahımızı kendimiz yapıp dik duruşumuzu gösterip masumun ve doğrunun yanında olmalıyız ifadelerini kullandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER