Şahin, " Küstahlık bir misafire yakışmamıştır"

BAFRA Osmanlı Devletinin dağılma döneminde ayrılıkçı Rumların terörüne maruz kalmış bir yerdir.

Şahin, " Küstahlık bir misafire yakışmamıştır"

Bağımsız Rum devleti kurmak isteyen bir grup Rum çeteci, eli silah tutan erkekleri cephede olan masum halka saldırmıştır. Nebiyan dağları bir anda Rum isyanının merkezi haline geldi. Korunmasız halk Rum komşularının bu ihaneti karşısında çaresiz haldeydi. Topal Osman ve adamları gelene kadar Rum çetecilerin yaptığı kıyım ve katliamlar Türk milletinin bağrında derin yaralar açtı. Osman Ağa, Rum çetecilere karşılık vererek Türklüğü yok olmaktan kurtardı. TBMM hükümetinin düzenli orduları kurması ve bir kısmını bölgeye göndermesi ile isyan bastırıldı.

İsyana karıştığı tespit edilenler başka yerlere gönderildi. Ancak yaşayanlar yüzünden Türklerle Rumlar'ın bir arada olması artık mümkün değildi ve Yunanistan'ın isteği üzerine İstanbul dışındaki Rumlar Yunanistan'a yollandı. Böylece Bafrada Rum kalmadı. 
Bu hafta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bazı Ortodoks din adamları, Fener Rum kilisesi patriği Barthelemeos başkanlığında bir heyetle Trabzondan başlayıp Sinop'ta son bulan bir geziye çıktılar. Bafrayı da ziyaret eden bu grup, içlerinden bir papazın yazdığına göre Otkaya mağarası yanında ayin yapmış ve isyan sırasında ölen Rumlar'ı yad etmişler. Topal Osmanın katlettiğini iddia ettikleri Rumlar'ı unutamadıklarını bildiren papaz, atalarının katliama uğradıklarını da ekliyor.

Türkiye cumhuriyetinin kurucu kadrolarına kin kusan din adamı müsveddesi halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gibi Bafradaki Türkleri yok olmaktan kurtaran milli kahramanımız Topal Osman Ağaya da dil uzatmaktan geri durmuyor. Yüz yıl önceki meslektaşları gibi Tarihi çarpıtmaktan hiç çekinmeyen bu sözde din adamı, bölgedeki çatışmaların sebebini gizleyerek müslüman Türk ahaliyi nasıl yok etmeye çalıştıklarından bahis açmıyor. O da yüz yıl önceki meslektaşları gibi din adamı gücünü Türklüğe kin kusmak için kullanıyor.

O da bu ülkeden yaptıkları ihanetler yüzünden ayrılmak zorunda kaldıklarını gizlemeyi sürdürüyor. Bafralılar Türk konukseverliğini en iyi şekilde göstermekle meşhurdur. Evimize gelen hasmımız da olsa gönlümüzü açar baş tacı yaparız. Ancak bu küstahlık bir misafire yakışmamıştır. Bafralıları üzmüştür. Bafrayı provokasyona açık bir hale getirmiştir. Bundan sonra gelecek misafirlerinize şüphe ile bakılmasına zemin hazırlamıştır. Dünyanın hiç bir yerinde kabul edilmediği gibi biz de tarihimize, atalarımıza ve gerçeklere yapılan saldırılara tahammül edemeyiz. Fener Rum Patrikhanesi din adamlarına tavsiyemiz odur ki Hırisantos ya da Germanosu kendilerine örnek almasınlar. Türklerle Rumlar arasında fitne tohumu atmak kimsenin yararına olmayacaktır.

Kemal ŞAHİN
Ülkü Ocakları Bafra ilçe Başkanı

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER