SANAT KÜLTÜR FESTİVALİ' NDE BAFRA VURGUSU !

02 Mayıs 2019 Perşembe günü sona eren ve 3 gün devam eden; 1. Samsun Sanat- Kültür Festivali' nde; Bafra ve Samsunlu şair, yazar ve aşıklar, Festival' de BAFRA' yı eserleriyle en güzel ve başarılı bir şekilde temsil ettiler.

SANAT KÜLTÜR FESTİVALİ' NDE BAFRA VURGUSU !

Samsun Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’ da; Samsun Valisi Osman KAYMAK' ın; Festival Koordinatörleri, Yazar Asude MERT ve Tarih Araştırmacısı, tv programları yapımcı ve sunucusu İlknur ÜNSAL ve Protokol ile açılışını yaptıkları Festival, renkli ve ilginç görüntülere sahne oldu.

Bu festivalde Bafralı sanatçılar, şair ve yazarlar da Bafra' yı en iyi ve güzel bir şekilde temsil ettiler. Bafralı şairlerden Kültür Bakanlığı Halk Şairi, Birfani mahlaslı ve emekli öğretmen Mehmet Alan, şair, yazar, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay ZERRİN, şair İbrahim Ünlü, Ondokuz Mayıs ilçesinde ikamet etmesine rağmen Bafra' daki şiir etkinliklerine devamlı katılan Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun, Bafralı yazar Bedriye Yazgan, Bafralı Sihirbaz Erkin, Bafralı sanatçı ve emekli eğitimci Havva Hocaoğlu gibi isimler, Bafra ve Samsun' u başarıyla temsil ettiler.

Ayrıca; Festival' de; Bafra Nokulu adlı kendi bestesi olan türküsüyle şair Kenan Yavuzarslan, içinde Bafra adının da geçtiği bir türküsüyle, Kültür Bakanlığı HalkOzanı Aşık Yavuz, kendi bestelediği , içinde Bafra ve Alaçam gibi ilçelerin de geçtiği türküsü ile; Festival' de Bafra adı; sanat, kültür ve edebiyatımızdaki yerini bir kez daha başarıyla aldı.

Diğer yandan; Araştırmacı yazar ve emekli öğretmenKazım Memiç' in kitap standında sergilenen kitapları arasında yer alan Samsun ağırlıklı bir kültür dergisinde de Bafralı şair ve yazar Oktay Zerrin' İN " Bafra " adlı bir şiiri de ilgi gördü.

Bafralı şair, yazar ve sanatçılar; Samsun Valisi Osman KAYMAK ve Festival Korrdinatörleri ile hatıra fotoğrafları çektirerek, bu güzel günü anıları arasına taşıdılar.

Haber Merkezi- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER