ŞİRİN, “Yeşilay tamamen bir gönüllü derneğidir”

Yeşilay Derneği Bafra Şube Başkanı Hasan Şirin dernek ve çalışmaları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili konuşan Hasan Şirin “Samsun YEŞİLAY Derneği yönetim kurulu üyesi, Bafra YEŞİLAY Derneği sorumlusu ve Gazi Osman Paşa Cami İmam hatibiyim. Siz değerli hemşerilerimiz, Bafra Altınova Gazetesi ile yapmış olduğumuz röportajda YEŞİLAY ile ilgili bilgilendirme yapacağız. Yeşilay’ımız nedir, ne değildir bunla ilgili algılar hakkında bilgiler vereceğiz.

Öncelikle şunu ifade edeyim ismi üzerinde yeşil yani olumlu olan güzel olan her şeyi içinde barındıran bir kelimedir”

Yeşilay bağımlılıkla mücadele eden bir dernek olduğunu ifade eden Şirin “Kötü alışkanlıklarla mücadele derneği olarak da değiştirebiliriz. Kapsamını geniş tutabiliriz. Bafra ve Samsunumuzda bu konuda beklentiler çok yüksek. Faaliyetlerimiz genişliyor ve çalışıyoruz. Talebi olana destek tam organize olmuş değil ama tüm veriler tepkiler olumlu yönde. Yeşilay tamamen bir gönüllü derneğidir.  Maddi boyutu olan bir dernek değildir.  Tüm halkımız Bafralı hemşerilerimiz Yeşilay’a gönüllü olmalıdır. Kimse kötülüğü istemez. Bu nedenle herkes Yeşilay’ın doğal üyesidir.  Yeşilay’ımız 1920`de kuruldu.  O tarihten itibaren faaliyetlerini sürdürüyor.  Cumhurbaşkanımız bu konunun üzerine daha bir önemle düşüyor. Yeni yönetimimiz ve başkanımız Mücahit Öztürk`ün öncülüğünde çok güzel faaliyetlerde bulunuluyor. Dünyada da Yeşilay tanınmış ve örnek alınmış durumdadır. Diğer ülkelerde bu alanda kurulan örgütler akademik ve faaliyet anlamında Yeşilay’ı örnek alıyor. Bu anlamda da bir öncüyüz. 

Madde bağımlılığında teknoloji bağımlılığı, sigara, alkol, kumar gibi konularda destek veriyoruz. Dolaylı yoldan destekler veriyoruz. Tanıtım faaliyetleri yapıyoruz. Yardım kuruluşu değiliz. Ama psikolojik destekler vererek vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz.  Sağlıklı toplum sağlıklı bir beyin ve sağlıklı bir ülke devletimizde aynı taraftadır.  Yarı kamusal ve vicdani bir derneğiz. Siz kıymetli kardeşlerimizi her açıdan bu faaliyetlere destek vermenizi bekliyoruz. Okullarda gençleri ve velileri bilinçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan hocam ben rabi kaza geçirmşsiniz hocam
hasan hocam ben rabi kaza geçirmşsiniz hocam - 4 yıl Önce

RABİİ İSMAİL
RABİİ İSMAİL - 4 yıl Önce

hasan hocam geçmişolsun kaza geçirmşsiniz

SIRADAKİ HABER