SPOR HOCALARININ VE SPOR KURSİYERLERİNİN SUÇU NE?

Samsun İl Hıfzısıhha Kurulu, 1595 sayılı Kanununun 23’üncü maddesine istinaden Vali Zülkif DAĞLI başkanlığında 09.10.2020 tarihinde ilimizde “Corona Virüse Karşı Alınacak Tedbirler” ile ilgili görüşmek üzere toplanmış;

SPOR HOCALARININ VE SPOR KURSİYERLERİNİN SUÇU NE?

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz “Samsun İl Hıfzısıhha Kurulu, 1595 sayılı Kanununun 23’üncü maddesine istinaden Vali Zülkif DAĞLI başkanlığında 09.10.2020 tarihinde ilimizde “Corona Virüse Karşı Alınacak Tedbirler” ile ilgili görüşmek üzere toplanmış, 28.09.2020 tarih ve 116 sayılı toplantısında alınan kararlardan “Halk Eğitim Merkezleri tarafından gerekli tedbirler alınmak suretiyle kursların açılmasına ve kursiyer kabul edilmesine karar verilmiş ancak spor branşı kursları kapsam dışı tutulmuştur.

Spor kurslarının kapsam dışında tutulması akla ve mantığa sığmamaktadır. Birçok spor kursu açık alanda yapılmasına rağmen sadece kapalı alanda yapılacak halk eğitim kursları açılmıştır. Oysa ki açık alanda yapılacak kursların, kapalı alan kurslarına nazaran bulaşma riskinin daha az olmasına rağmen izin verilmemesi düşündürücüdür.

Bafra’daki bu kurslarda 35’i futbol toplam 70 spor hocası/antrenör yaklaşık 6 aydır maaş alamamakta ve evlerine ekmek götürememektedirler. Hükümetimiz pandemi sürecinde kursiyerlerimize zaten sahip çıkmamıştır. Bu kurslarda öğrenim gören sporcular, Samsun ve Bafra’nın alt yapısını oluşturmakta ve ülke genelinde hem ilimizi hemde ilçemizi temsil etmektedirler. Sporcularımızın yetişmesinde büyük emek sarf eden hocalarımıza ve antrenörlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir.

İl Hıfzısıhha Kurulunun Milli Eğitim Müdürlükleri ile Halk Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla gerekli denetimlerle gerekli tedbirlerin alınmasını sağlaması gerekmektedir. Kuralların ihlalinde Hıfzısıhha Kanununun 82. maddesi gereği idari para cezası uygulanabilir.

İl Hıfzısıhha Kurulunu olarak bu hak mağduriyetlerinin giderilmesi ve Samsun’da sporumuzun sekteye uğramaması ve bu yanlıştan dönülmesi için, İyi Parti İlçe Başkanı olarak gerekli çabayı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER