banner221

TOFAŞ KAVŞAĞININ PROJESİ HAZIR

İlçede uzun yıllar can ve mal kaybı gibi üzücü olayların yaşanmasına neden bir sorunun daha ortadan kaldırılmasında önemli bir aşamaya gelindi.  

TOFAŞ KAVŞAĞININ PROJESİ HAZIR

Mart ayı içerisinde Bakanlık nezdinde yerinde inceleme ve değerlendirmelerin yapıldığı Tofaş kavşağı ile ilgili olarak hazırlanan 4 farklı proje; AK Parti samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli’nin bir araya gelmesi ile değerlendirildi.

Samsun – Sinop istikametine giden yoldaki trafik oranı birbirine eşit ve oldukça yoğun olan alana en uygun proje üzerinde karar kılınan projenin değerlendirmesi söz konusu alanda yapıldı.

Karayolları Etüt Proje Başmühendisi Kemal Güral Öksüz tarafından teknik detayları hakkında bilgilendirmenin yapıldığı Proje hakkında düşüncelerini dile getiren Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenl,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı şunları söyledi:

GÖNENLİ: “UZUN SÜREDİR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli: “Bizler uzun bir süredir Bafra’nın bu problemine çözüm bulmak adına proje çalışmasını yürütüyoruz. Dört adet alternatif üzerinde çalışmalarımızı devam ettirdik. Bu günde bunlardan öne çıkan proje hakkında yerinde durum tespiti yapmak üzere bir aradayız. Bizler Sayın Vekilimiz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın destekleriyle projemizi bir noktaya getirmek istiyoruz. Umarım tez zamanda fiiliyata geçirilir ve Bafra’nın bu önemli problemine bir neşter vurulmuş olur.”

KILIÇ: “TOFAŞ KAVŞAĞINDA YAŞANAN SORUNLAR SON BULACAK”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “Bafra’mızda bir sorunun daha ortadan kaldırılması için yoğun çaba içerisindeyiz. Yıllardır can ve mal kaybının yaşandığı ve daha önce Bakanımızın da gelip yerinde incelediği Tofaş Kavşağı ile ilgili Milletvekilimiz, Kaymakamımız ve Kara Yolları Bölge Müdürümüz ile birlikte alanda incelme ve istişareler gerçekleştirdik. İnşallah Bafra’mızın çok önemli bir problemini başta Milletvekilimiz Sayın Orhan Kırcalı’nın desteği ve gayretleriyle hep beraber çözüme kavuşturacağız. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projede hiçbir esnafımızın mağdur olmaması ve şehrin görüntüsünün bozulmaması adına azami gayret gösterildi. Hazırlanan projemiz Bakanlığımıza sunulacak ve bizlerde Sayın Milletvekilimizle birlikte sürecin içerisinde olacağız. Çözüme yönelik gelinen aşama itibariyle Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, büyük gayretleri bulunan başta Sayın Milletvekilimiz Orhan Kırcalı, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum.”

ERTÜRKMEN: “OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA”

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen: “Samsun, Bafra, Sinop Karayolu üzerinde bulunan önemli bir kavşak. Şehirlerarası yolculara hizmet ediyor. Bununla beraber güneyinde küçük sanayi sitemiz, kuzeyinde otogarımız var. Otogarımızdan da ana yola çıkışlar bir hayli fazla. Dolayısıyla can ve mal kaybı açısından oldukça sıkıntı çektiğimiz bir alan. Kamu idarecileri olarak bizler hem can ve mal kaybını en aza indirmek ve trafiği rahatlatmak adına talebimiz karşılık buldu. Sayın Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımız konuyla yakından ilgilendiler. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz dört adet alternatif çalışma gerçekleştirdi. Bir tanesi üzerinde karar kılındı. Umut ediyoruz ki Bakanlığımız düzeyinde de kabul görür. Halkımıza hizmet etme noktasında önemli bir çalışma. Emek sar eden tüm kesimlere teşekkür ediyorum”

KIRCALI: “UZUN SÜREDİR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı: “Bu gün Tofaş kavşağında iyileştirme çalışmasının çalışmanın proje aşamasında sona gelindiğinin müjdesini vermek istiyoruz. Bafra için ciddi bir sorun teşkil eden kavşakla ilgili bilindiği üzere bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız buraya gelip incelemelerde bulunmuştu. Yeni Bakanımızla da bizler bu noktada istişarelerimizi devam ettirdik. Şehir merkezinden sanayi istikametine giden yol ile Samsun – Sinop istikametine giden yoldaki trafik oranı birbirine eşit ve oldukça yoğun. Bu açıdan da öncelik arz ediyordu. Bölge Müdürlüğümüz uzun süredir burayla ilgili proje hazırlığı içindeydi. Dört proje üzerinde çalışma gerçekleştirildi ve bu alana en uygun olacak proje üzerinde karar kılındı. Çalışma alanı kısıtlı olmasına rağmen Karayolları Bölge Müdürlüğümüz çok güzel bir proje geliştirdi. Bizlerde projenin içeriği ile ilgili olarak yerinde inceleme ve değerlendirmede bulunuyoruz. Hazırlanan proje Bakanlığımıza sunulacak ve bizlerde bu aşamasında da takipçisi olacağız. Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığımız böyle bir projede emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize ve söz konusu alanın bir an önce çözüme kavuşması için kararlı ve ısrarcı girişimlerini ortaya koyan belediye Başkanımız Sayın Hamit Kılıç’a teşekkür ediyorum. Bafra’mız için hayırlı olsun. “

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER