Trafikte Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan ve trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Bafra ilçesinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla yaya öncelikli trafik uygulaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan ve trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Bafra ilçesinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla yaya öncelikli trafik uygulaması yapıldı.

Bafra Emirefendi Bulvarı İmamhatip Lisesi önünde, yapılan uygulama Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, İlçe Jandarma Komutanı ,Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz , Bafra Belediyesi Zabıta Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, çok sayıda trafik polisleri, zabıta memurları ve vatandaşın  katılımıyla gerçekleşti.

Bafra Emirefendi Bulvarı İmamhatip Lisesi önünde, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen öncülüğünde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın"  sloganıyla uygulama gerçekleştirildi. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen , İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, İlçe Jandarma Komutanı ve Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz Yaya geçitlerinin orta şeridini kırmızıya boyadılar.

Uygulama hakkında Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen Şunları söyledi;

Sürücüleri yayalara dikkatini çekmek için yaya geçitlerinde orta şeridini kırmızıya boyadık. Böylece hem sürücülerin hemde vatandaşların dikkatini yaya öncelikli bir trafik anlayışına sevk etmek amacıyla bu çalışmayı yürüttük. Ayrıca bilbordlarımızda yaya temalı afişlerimizi yayınlayarak ve broşür olarak dağıtarak Bafra halkını bilinçlendirmeye gayret gösterdik. İsteğimiz sürücülerin yaya öncelikli bir sürüş tekniği geliştirmek ve yayalara saygı duymalarını istiyoruz dedi. Uygulamaya katılımlarından dolayı herkeze teşekkür etti.

Bafra Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, "Yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi amacıyla bu uygulamaları hayata geçirmeye başladık. Bu uygulamada vatandaşlarımızı hem bilinçlendirdik hem de bir daha ihlal ettiklerinde neler olacağını anlattık. Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. maddesi araçların yayalara yol vermemeleri durumunda 488 lira idari para cezası verirken, bu ceza yayalarda 68. maddeye göre 108 lira olarak belirtilmiştir" dedi.

Uygulamada, yayalara hangi durumlarda geçiş üstünlüklerine sahip oldukları anlatıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 16:32

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER