TÜRKİYE BAFRA'YI NASIL TANIYOR!

Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Bafra'yı ziyarete gelenler Bafra hakkında ne gibi düşüncelerini paylaştı. Kimi Bafra Pidesi dedi. Kimi ise şehrin gelişmediğinden şikayetçi oldu. Pek çok ilden de büyük olan Bafra şehrini bakalım nasıl yorumlamışlar.

TÜRKİYE BAFRA'YI NASIL TANIYOR!

Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Bafra'yı ziyarete gelenler Bafra hakkında ne gibi düşüncelerini paylaştı. Kimi Bafra Pidesi dedi. Kimi ise şehrin gelişmediğinden şikayetçi oldu. Pek çok ilden de büyük olan Bafra şehrini bakalım nasıl yorumlamışlar.

İŞTE O PAYAŞIMLARDAN BAZILARI

aşırı iç içe yapılmış bir ilçe. herşey çok içiçe girmiş. sanırım mobilet buranın resmi taşıtı. neredeyse herkeste var. insanları biraz ters biraz da cana yakın. yeni müdür olarak atandım buraya. ama alışmak çok zaman alıcak. 

dünyanın en lezzetli karpuzunun yetiştirildiği yer.

ben 90lar sonu diyorum ama kesin 80lerde bir zamanda her şey durmuş.

kucuk bir bafra seyahatinde yedigim ama hic memnun kalmadigim pide cesidi. sonradan ogrendigime gore bafranin gidilebilecek en kotu lokantasina gitmisiz.

nüfusu 142000 kişiden fazla olan bir "ilçe"dir. böylesine büyük ve kalabalık bir "ilçe"den tanıdığınız 3,5,20,70,150... kişiyi referans alarak insanı hakkında genelleme yapmak ve bunu tüm "ilçe"ye bağlamak ne kadar doğru olur tartışılır. bu "ilçe" hakkında katılacağım tek genelleme pidesi hakkatten dünya üzerindeki en lezzetli pide olduğudur.

her an bir silahlı çatışmaya şahit olabileceğiniz bir şehir

bafra, çarşamba gibi 1 ovanın adı, kızılırmak'ın deltasıydı galba...

pek çok ilden daha büyük olan ilçelerimizden birisi.. yaşanılabilitesi düşük bir mekan...

20 senemi gecirdigim, yasanılılabilitesi küçük fakat sevimli sehir.
en buyuk caddesi gençlik caddesidir. emirefendi,gazipaşa,gaziosmanpaşa,cilhane,büyükcami,altınyaprak, ismetpaşa en büyük mahalleleridir. 
samsuna yakınlığı sebebiyeti ile il olmasi gerektiği halde il olmasi mümkün değildir.

bu ilçenin 3. ligde kırmızı-siyah renklere sahip bir takımı vardı. hiç unutmam bir keresinde parasızlıktan türkiye kupasında bir deplasman maçına gidemeyip elenmi$lerdi.

türkiyenin en büyük ovası.

dışardan geliyorsanız ve tanıdığınız birisi yoksa geceyi geçirecek tek yer öğretmen evidir. 29 ekimde filan gelecekseniz, burada yerinizi önceden ayırtın, gördüğüm kadarıyla 29 ekim haftası, kutlamalardan dolayı buranın en yoğun dönemi. öğretmen evinin dışında bir de .... otel diye bir yer var ama orada odanın oda kokusuyla temizlendiğini sanan insanlar var uzak durunuz.

zamandan soyutlanmış şehir.

yorumlari okudum ve bir bafrali olarak birkacina cevap vermeye calisacagim.

- betonerme sehir; gulumsetti... betonlasma bafranin sorunumu yoksa turkiye'deki mutahislemenin sonucu olan her yere ev ve avm dikelim planlamasimi ? eger bir yere beton mikseri gidiyorsa, orada insan vardir ve bafra'nin nufusu 2018 verilerine gore 141 bindir. bu rakam m3 betondan kazanacagin para icin idealdir. yani suclu bafra degildir

- mafyacilik, kavgacilik; dusundurttu... buna biraz hakverebilirim. bir zamanlar bafrada gercekten mafyacilik, gencler icin gercekten havali oldugu dusunulen bir meslek olarak bakiliyordu. bu kisiler saygi duyulur, sevilir ve ozenilirdi. her ailenin muhakak mafyaya bulasmis bir akrabasi vardi. zamanla bafrada egitimli insanlarin arttigini dusunuyorum. yeni genc nesilin farkli arayislara girdigini gozlemliyorum. keske istedikleri imkanlari sunabilsek...

-bafra sigarasi; duygulatti...evet bafra sigarasini yeni nesil haric bilmeyen, duymayan yoktur. ozellesmelerden dolayi, bafrada tekel fabrikalari kapandi, tutun yetistiren koylulere kotalar koyuldu, koylu ile sigara firmalari arasina aracilar girdi ve koylulerin geliri azaltildi ve sonucunda bircogu tutun isini birakti ve bafra sigarasi tarih oldu gitti. bu bir devlet politikasidir, yeri farklidir.

- bafra ınsani; kizdirdi... ınsaniminiz kotu, sadece bafra ile ne alakasi var.

ben baframi severim. hemde cok severim. sehrimdir, cocuklugumun gectigi yerdir. ılk huzunlerimi, sevinclerimi, asik olmalarimi yasadigim yerdir. senin iki bina arasi beton yol olarak baktigin yere, ben hatiralarim olarak bakiyorum. ben bafrada 'maalesef' yasamiyorum, ama ne zaman mutsuz olsam, ne zaman icimi dert tasa kaplasa benim ilacim olan sehrimdir.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2019, 09:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Firdevs Tunc (Kiran)
Firdevs Tunc (Kiran) - 5 yıl Önce

Merhaba bir başkadır benim BAFRAM hiç bir şehre değişmem ve yorumlarınızin her satırına katılıyorum teşekkürler

Özcan
Özcan - 3 yıl Önce

Bafra candır Bafra aşktır Bafra başkadır tabi bana göre size göre nasıl Buda beni ilgilendirmez

Emre
Emre - 3 yıl Önce

Boş boş konuşup memleketimi kötüleyen cahil insanlar.
Şu ekşisözlükteki yorumları yapanlar beni şuan görüyorsa o bafranın insanı kaypaktır diyen o arkadaşı logar kapağına oturturum kendi memleketi kim bilir neresidir

EKREM TOPRAK
EKREM TOPRAK - 5 yıl Önce

YİNEDE BENİM BAFRAM GÜZELDİR

Ali kaya
Ali kaya - 5 yıl Önce

Ben bir bafralı olarak soruyorum nerede çarpık yapılan ma yok her yer aynı beton binalar ile dolu .Bafra pidesi bir efsane buluştur .Bafra ya gidenler yada gidecek olanlar dikkat li bakar ise ülkemizin her ilinden insanların olduğunu görecek tir .Bu kadar kültürü yaşantısı farklı insanların buluştuğu nadir ilçelerden biridir .Buradaki eksiklik devlet büyüklerimizin dir baframıza sahip çıkılmadığı içindir .

Özcan
Özcan - 3 yıl Önce

Bafra candır Bafra aşktır Bafra başkadır tabi bana göre size göre nasıl Buda beni ilgilendirmez

Şükriye
Şükriye - 1 yıl Önce

Bafra bidesiyle ovasıyla kuş çennetiyle barajıyla tütüyle harike

SIRADAKİ HABER