banner221

VALİ DAĞLI, ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ PROJE ALANINI İNCELEDİ

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, gerçekleştirdiği Bafra programında, Bafra Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı Orta Ölçekli Sanayi Sitesi proje alanında incelemede bulundu.

VALİ DAĞLI, ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ PROJE ALANINI İNCELEDİ

Bafra Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi proje alanında yapılan incelemeye Vali Dağlı’ya AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, AK Parti Bafra İlçe Başkan Yardımcısı Nami Baş, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner eşlik etti.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Organize Sanayi Sitesi proje alanında, Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı ve diğer katılımcılara gerçekleştirdiği sunumla proje hakkında bilgi verdi.

Başkan Kılıç projenin 907.812 m² alan üzerinde hayata geçirileceğini belirterek; tamamlandığında 420 adet dükkân,40 adet ticari amaçlı işyeri ile mesleki ve teknik lisesi, sağlık tesisi ve kreş gibi sosyal alanların yanında istihdam noktasında da ilçeye katma değer kazandıracağının altını çizdi.

Ağustos 2019 tarihinde 1388 karar sayısı ile yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile yürürlüğe konulan proje, Bafra’da başta ekonomi olmak üzere pek çok alanda katkı sağlayacak.

Alan, içerik ve hedef kitlesi açısından bölge için bir ilk olma özelliğini taşıyan projenin içeriğinde ise;

235.000 m² Sanayi Alanı,

332.845 m² Rekreasyon Alanı,

46.543 m² Spor Alanı,

25.863 m² Eğitim Alanı,

84.683 m² Ticaret Alanı,

9754 m² Dini Tesis Alanı,

22.986 m² Depolama Alanı,

22.334 m² Güneş Enerjisi Alanı,

14.753 m² İdari alan bulunuyor.

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı ve beraberindeki heyet daha sonra yine Bafra Belediyesinin bir başka projesi olan Millet Bahçesi proje alanında incelemelerde bulunarak, kapsamında 10 Bin kişilik caminin de yer alacağı proje hakkında Başkan Kılıç’tan bilgi aldılar.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER