Vedat Milor’a Bafra’dan cevap geldi

Dünyaca tanınan yemek eleştirmeni Vedat Milor ‘un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı anketinde Twitter takipçilerine "Pizza mı yoksa pide mi? sorusunu yöneltti.

Dünyaca tanınan yemek eleştirmeni Vedat Milor ‘un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı anketinde Twitter takipçilerine "Pizza mı yoksa pide mi? sorusunu yöneltti. Pidesi ile meşhur Bafralı Pide Ustaları da ankete katılarak pidenin pizzadan daha güzel olduğunu ifade etti.

Yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medya hesabından düzenlediği anketlere bir yenisini ekledi. Milor, yeni başlattığı anketinde Twitter takipçilerine "Pizza mı yoksa pide mi? sorusunu yöneltti. Pidesi ile meşhur Bafra’da pide ustaları ve vatandaşlarda oyunu pide için kullanırken pidenin yerini tutmayacağını belirtti.

Pide Ustası Ömer Çalışkan “Bafra Pidesinin öncelikle kıyması hamuru ve hamurunun 180 gram olması önceliğimiz o. Hamurunun ince, uzun ve gevrek olması ise Bafralının tercihi” ifadelerini kullandı.

Pide siparişi veren müşteri Cemalletin Cankurt ise “ Bugün 10 yaşındaki 5 yaşındaki bir çocukta 50 ve 60 yaş üzeri vatandaşlarımızda Bafra Pidesi ile ilgili bir an yaşamıştır. Bizim millet olarak değerlerimiz bazı şeylerin çok üstündedir. Dolayısıyla pide diyoruz ”dedi.

Bafra ilçesinde faaliyet gösteren pide salonu işletmecisi Duran Karamuk Pizza mı? Pide mi? Denildiği zaman Bafra’nın Türkiye ve Dünya’ya açılmayı hedef koymuş Bafra Pidesi diyoruz ”ifadelerini kullandı.

Bir başka müşteri Ömer Çalışkan ise “Pizza genelde her şeyi hazır. Donuk mat bir ürün Pide öyle değil tamamen doğal malzemelerle yapılıyor o yüzden pide ”dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 17:12

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER