banner221

YEDAŞ`A BAFRA`DA BÜYÜK TEPKİ

Samsun`un Bafra ilçesi Mevlana Mahallesinde merkez arıza nedeniyle mahalleyi besleyen trafonun çevredeki abonelere yüksek voltajda enerji vermesi, onlarca evin beyaz eşya ve elektronik cihazını kullanılamaz hale getirdi.

YEDAŞ`A BAFRA`DA BÜYÜK TEPKİ

Olay, ilçenin Mevlana Mahallesi'nde yaşandı. Alınan bilgilere göre, 03 Mart'ta kentte yaşanan yeraltı kablolarında meydana gelen arıza nedeniyle elektrik teli koptu.

YEDAŞ`A BÜYÜK TEPKİ

Giderilmeye çalışılan arıza sonucu mahalleye kısa süreliğine yüksek voltajda elektrik verildi.

Bunun üzerine çevrede onlarca dairenin beyaz eşyası ve kombisi başta olmak üzere bütün elektronik cihazları kullanılamaz hale geldi.

Olay sonucu mahalleli YEDAŞ`a büyük tepki gösterdi.

ZARARI YEDAŞ KARŞILAYACAK MI?

Önceden bildirilmeden ortaya çıkan elektik kesintileri yüzünden zarara uğrayan tüketicilerin bu zararlarını makul şekilde kanıtlamaları halinde dağıtım şirketlerinden tahsil edebilmeleri mümkündür.

Aboneler elektrik kesintisi nedeniyle ortaya çıkan zarar ve ziyanlarını mutlaka derhal dağıtım şirketine e-posta, faks, taahhütlü mektup ve benzeri yazılı yöntemlerle bildirmeli ve mümkünse tanıklarla birlikte elektrik işinden anlayan bir uzmanın da imzalayacağı bir tespit tutanağı düzenlemelidirler.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa KABA
Mustafa KABA - 5 yıl Önce

Özellikle batı sahası yıllardır bu problemi yaşıyor defalarca köyümde bizimde beyaz eşyalarımız yandı gündeme getirilmesine rağmen muhatap bulunamadı ve üstüne alay konusu hali aldı. Şimdi elektrik faturanın ödeme kesilir bir hak talep edemezsin ama yedaş bilgi vermeden keser, bir şekilde vatandaşı mağdur eder zora sokar ama sade vatandaş hak arayamaz arsada sonuç alamaz

SIRADAKİ HABER