YEŞİLAY  99 YAŞINDA !

Samsun’un Bafra ilçesinde 1-7 Mart Yeşilay Haftası sebebiyle Yeşilay Bilgilendirme ve  Tanıtım Günleri düzenlenmekte.

Samsun’un Bafra ilçesinde 1-7 Mart Yeşilay Haftası sebebiyle Yeşilay Bilgilendirme ve  Tanıtım Günleri düzenlenmekte.

Sigara, teknoloji, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadelede vatandaşları bilgilendiren ve yardımcı olmayı amaçlayan Yeşilay Haftası her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanıyor.

Yeşilay Haftası dolayısıyla Samsun Bafra  Yeşilay Temsilcisi Hasan ŞİRİN ve Yeşilay Gönüllüleri Bafra’da “Yeşilay Bilgilendirme ve Tanıtım Günleri” düzenlemekte. Bafra Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilere ve velilere anlatım yapılarak broşür ve tanıtım ürünleri dağıtıldı.

Bafra Yeşilay Temsilcisi Hasan ŞİRİN Yeşilay Haftası ile ilgili şunları söyledi;

“Her sene 1 -7 Mart Yeşilay Haftası olarak kutluyoruz. Bu sene de  bugün Bafra Yeşilay olarak  Gençlik Merkezinde standımızı açtık. Amacımız bilindiği üzere sigara, alkol, kumar, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı üzerine gençlerimizi, üniversite öğrencilerimizi, çocuklarımızı, anne babalarımızı  bilinçlendirmek. Bağımlılıklara karşı nasıl daha duyarlı olabilirler bunun üzerine bilgilendirmeler yapmak.

Vatandaşlarımıza Yeşilay’ın her alanda faaliyetlerinin olduğunu, bunlarla ilgili bize danıştıklarında seminerler, bilgilendirme toplantıları ve tanıtımlar olarak her anlamda yardımcı olabileceğimiz konular mevcut.

“Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Projesi” ile okullarda, caddeler de ve sokaklarda  1 hafta boyunca gerçekleşecek etkinlikler, seminerler ve anlatımlar yoğun şekilde sürecektir.

Ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında; bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşımaktadır.

Sigarayı, alkolü  bırakmak isteyen vatandaşlarımız Bafra Yeşilay Temsilciliği’ne gelerek bizlerden yardım alabilirler.

Yeşilay Haftası sebebiyle Yeşilay Bafra Temsilciliği olarak tüm halkımızın uyuşturucu, alkol, sigara, bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyoruz.”  Diyerek sözlerine son verdi.

PEKİ, YEŞİLAY NEDİR?

Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla dönemin Şeyhülislam'ı İbrahim Haydarizade'nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin'in izniyle 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay'ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır..

YEŞİLAY’IN ÇALIŞMA ALANLARI

Alkol bağımlılığı
Tütün bağımlılığı
Madde bağımlılığı
Kumar bağımlılığı
Teknoloji bağımlılığı

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER