banner221

YEŞİLAY LİSE ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Samsun’un Bafra ilçesinde Yeşilay ve Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri hız kesmeden devam ediyor.

YEŞİLAY LİSE ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Samsun’un Bafra ilçesinde Yeşilay ve Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri hız kesmeden devam ediyor.

17 Nisan 2019 Çarşamba günü Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü Tarık Dursun DİNÇER’ in de desteğiyle devam eden seminer  ilk gün okulun 9. ve 10. Sınıfları ile gerçekleştirildi.

18 Nisan 2019 Perşembe günü ise 11. ve 12. Sınıflar ile gerçekleştirilen seminerde Yeşilay Samsun Bafra Temsilcisi Hasan ŞİRİN ve Yeşilay gönüllüleri konuk oldu.

Şirin; “Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır.

Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur.

Bağımlılık ciddi bir hastalıktır. Bağımlılığa ilişkin beyinde birçok nörokimyasal, nörofizyolojik değişimler saptanmıştır. Bağımlılık tedavisi, belirli şemaları ve ilkeleri içeren kapsamlı bir protokol ile sağlanabilir. Bağımlı kişiler bağımlılığın bir hastalık olduğunu kabul eder ve hastalıklarda uyulması gereken kurallar olduğunu bilirlerse tedaviye uyumları artmaktadır.

Çevreniz de size en çok zarar verenler bir defa dan bir şey olmaz diyerek alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlısı olmuşlardır.  Çoğu kişi korkarak ve merakına yenik düşerek belki kullanabilirim, aman ne olacak bir seferden diyerek bağımlı oluyor. Bunun önlemini almak zorundayız çocuklar. Geleceğinizi bağımlı olarak mı kurmayı istersiniz, çocuklarınıza bağımlı olarak mı örnek olmak istersiniz.  Sağlığınız için 2 kere düşünmekte fayda var sevgili gençler. ” diyerek sözlerine devam etti.

Bağımlılık Döngüsü’ nün üzerinde duran ŞİRİN öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra sözü okulun Rehberlik Öğretmenleri’ ne bıraktı.

Okulun Rehberlik Öğretmenleri Yavuz Selim ARSLAN ve Rukiye Akçal’ın da sunumlarıyla devam eden seminer 2 gün boyunca devam etti.

Hüdanur Yaşar

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER