29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Göklerde Kutlandı

Bafra Hava Sporları Kulübü Vezirköprü'de ve Kapıkaya' da deneyimli pilotları ile katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Göklerde Kutlandı

Bafra Hava Sporları Kulübü Vezirköprü'de ve Kapıkaya' da deneyimli pilotları ile katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Türk Hava Kurumu Vezirköprü İlçe Temsilciliği ile Cumhuriyet Orta Okulu Uçak Kulübü işbirliği ile bu yıl ilkini düzenlenen motorlu model uçak gösterilerinde Bafra Havacılık Kulübü pilotlarıyla katılımı gerçekleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen gösteri renkli görüntülere sahne oldu. Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Türk Hava Kurumu Vezirköprü Temsilcisi Önder Erdem, Cumhuriyet Ortaokulu Öğretmeni Uçak Kulübü sorumlusu Özkan Çakır ve Vezirköprü halkı katıldı.

Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü sporcuları Alperen Şahin ve Oğuzhan Koca benzin motorlu uçakları ile yaptıkları gösteriler yoğun ilgi odağı oldu. Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner deneyimli pilot Oğuzhan Koca eşliğinde model uçak deneyimini yaşadı. Organizasyon ile ilgili açıklama yapan Türk Hava Kurumu Vezirköprü Temsilcisi Önder Erdem, “Vezirköprü’de ilk defa böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinliğe Bafra’dan ve Samsun’dan sporcular katıldı. Türk Hava Kurumu Vezirköprü temsilciliği olarak daha önce birçok faaliyete katıldık ancak bu ilk olacak, inşallah başarılı oluruz.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren etkinlikte yapılan gösteriler özellikle çocukların büyük beğenisini topladı. Bafra ilçesinin Kapıkaya mahallesi Cumhuriyetimizin 94.yıl dönümü kutlamalarına sahne olurken “Kapıkaya Taşbaşı” tepesinden Bafra Hava Kulübünün pilotları tandem ve single yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirildiler. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan pilotlar sisle kaplı tepeden süzülerek ay yıldızlı bayrağımızı gökyüzünde gururla dalgalandırmayı başardılar.

29 Ekim coşkusunu gururla gökyüzüne taşıyan Bafra Hava Kulübü başkanı Burhan Apaydın “Cumhuriyetimizin doğum gününü Bafra Kapıkaya'da havalara uçarak kutladık” sözleri ile heyecanını ifade etti. Kulüp ayrıca bayram sabahı Kızılırmak İlkokulu ögrencilerine de güzel bir model uçak gösterisi yaptı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER