Ahilik Kültür Etkinliği

Samsun`un Bafra İlçesi  İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Ahilik Kültür Etkinliği düzenledi.

Ahilik Kültür Etkinliği

Programın açılış konuşmasını İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu yaptı. Kandazoğlu konuşmasında, “ Ahilik Türk esnafının hayat anlayışına ve dünya görüşüne uygun olması sebebi ile daha çok esnaf arasında gelişmiş olmakla birlikte esnaf dışında da çeşitli meslek erbabını bünyesinde bulunduran AHİ-ERVAN-I VELİ önderliğinde Anadolu da da Ortadoğu ve Kafkaslara kadar yayılan sivil bir yapılanmadır. Günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde Ahilik ve temel ilkeleri yatmaktadır. Bu itibarla Ahilik sadece Türk insanı için değil,  bütün dünya insanlarının örnek alması gereken bir ahlak anlayışıdır” dedi.

Kandazoğlu`nun ardından konuşan Bafra Belediye Başkan Zihni Şahin, Bugün burada bulunmaktan oldukça mutluyum. Ahilik kültürünün yeniden canlanması adına Orta Öğretim Okulları arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarını gerçekleştiren arkadaşlarımızı da kutluyorum.  Bu yarışmalara katılım gösteren ödül alan öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkez binasında düzenlenen programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Karaman, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER