AKCAGÖZ: “ ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR“

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Bafra İlçe Örgütü tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

AKCAGÖZ: “ ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR“

BAFRA HABER :  Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Bafra İlçe Örgütü tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
İl yönetim kurulu üyeleriyle birlikte iftara katılan Akcagöz, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugün, adaletsizlik temasıyla çıktığı ve elinde adalet yazılı dövizle çıktığı yürüyüşün, bugün ikinci etabını gerçekleştirdi. Bu onurlu yürüyüş, hepinizin bildiği gibi, İstanbul'da Maltepe Cezaevi'nde sona erecek.
Hiç bir sataşmaya karşılık vermeden, sadece adalet talebiyle yola çıkıldı ve şu anda tarihe not düşülen bir eylemin içindeyiz. Ülkenin ana muhalefet partisinin lideri, adalet demiş yollara düşmüşse, aklı başında olan herkes, şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Adalet, herkes için lazımdır. Adalet, devletin temelidir. Şu anda görüyoruz ki, ülkede adaletten bahsetmek mümkün değildir. Hal böyle olduğu için, Sayın Genel Başkanımız aldığı kararla bu yürüyüşe çıkmıştır.

Bu eylem, belki fiziksel olarak Maltepe Cezaevi'nin önünde sona erecek ama biz bu ülkeye adalet gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Adil bir devlet yapısı oluşana kadar, devlette liyakat esas alınana kadar ve demokratik bir ülke olana kadar çalışacağız. Hayal gibi görünüyor olabilir. Hayal değildir. Zor günlerden geçiyoruz. Ülke gittikçe demokrasiden uzaklaşıyor ama bu kara günlerin hepsi geçecek ve bir gün mutlaka insanların tümünün eşit bir şekilde ve özgürce yaşadığı, herkesin inancının gereğini yerine getirebildiği, baskın kültürün diğer kesimi ötekileştirmediği bir ülkeye uyanacağız. " dedi.

Adalet yürüyüşüne, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü olarak destek ve katkı sağlayacaklarını dile getiren Tufan Akcagöz, " Sayın Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşe başladığı gün, biz de Samsunlu yurtseverlerle bir araya geldik ve Samsun Atatürk anıtı önünde Genel Başkanımızın adalet yürüyüşüne katkı amaçlı basın açıklamamızı gerçekleştirdik. Bu yeter mi? Yetmez. Samsun Örgütü olarak, otobüslerle Genel Başkanımızın yürüyüşüne katılacağız. Kılıçdaroğlu'nun rotası bellidir. Bu rotaya göre gün tayin etmek suretiyle, ilçe örgütlerimizle bunun hazırlığını yapacağız ve Samsun'dan yola çıkacağız.
Genel Başkanımız, bu sıcak günlerde adalet için yola çıktıysa, bize yakışan da onun yanında olmaktır. Bu yürüyüşten rahatsız olanlar var. Komik tepkilerini görüyoruz. Ancak bu bizi hiç şaşırtmıyor. Çünkü söyleyecekleri başka bir şey yok. Genel Başkan'ın bu yürüyüşü, AKP'nin ipliğini, Türkiye ve dünya kamuoyu nezdinde pazara çıkarmıştır. Rahatsızlıkları bundandır." diye konuştu.
 





Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 14:23

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER