Babadan oğula kemençe imalatı

Samsun`un Bafra İlçesi`nde babadan oğula hobi ile başlayan kemençe imalatı ticarete dönüşüp yurtdışına dahi kemençe ihracatı yapılıyor.

Babadan oğula kemençe imalatı

bafrahaber   Samsun`un Bafra İlçesi`nde babadan oğula hobi ile başlayan kemençe imalatı ticarete dönüşüp yurtdışına dahi kemençe ihracatı yapılıyor. Bafra İlçesi`nde yaşayan baba oğul Halil ve Musa Aksoy hobi olarak başladığı kemençe imalatında siparişlere yetişemeyecek duruma geldi. Yaklaşık 15 yıl önce baba Halil Aksoy hobi olarak başladığını ve şuan yurtdışına internet ortamından kemençe sattıklarını söyledi. Ayrıca birçok tanınan kemençe üstatlarına da ticaretini yaptığını belirtti.

 Baba Aksoy konuşmasında, “ Asıl işimiz silah tamirciliğidir. Yıllar sonra kemençe imalatına hobi olarak başladık. Bir iki derken ilerlettik. İlerledik derken profesyonel vaziyete geldik. Türkiye`de muhtelif yerlere muhtelif üstatlara satıyoruz. Gerek yurt içi gerek yurt içi satışlarımız var” dedi.

Halil Aksoy`un oğlu Musa Aksoy ise, “ Yaşım 50 aşağı yukarı 40 senedir babamla birlikte bu işleri yapıyoruz. Babam aynı zamanda güzelde çalıyor. Çocukluktan bir hobisi vardı. Başladığı zamanda inanın hiç elime almadım. Sonra bir tane bende yapayım diye düşündüm. Yaptım ve çok zevk aldım. İnanın şuan diğer işlerimi bıraktım ve onunla ilgileniyorum. Tüm hobim tüm sosyalliğim onlar oldu artık” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 12:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim asan
İbrahim asan - 6 yıl Önce

Selam baframin guzel insanlari halil amcam yav sende ne cevherler varimis saygilar

SIRADAKİ HABER