Bafra'da Egsoz Operasyonu

Yüksek ses çıkartan egzozlar polis takibinde.

Bafra'da Egsoz Operasyonu

BAFRA HABER - Bafra Emniyeti, gelen şikayetler üzerine yüksek ses çıkartan egzoza sahip araçlara karşı harekete geçti. Yüksek sese neden olan kişiler hakkında hapis cezasına varan yaptırımlar uygulanıyor.

Çıkardıkları gürültüyle çevreyi rahatsız eden "abart egzoz"lu araç sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya.

Son dönemde vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine Bafra Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı.

Ekipler sorumluluk bölgelerinde yaptıkları uygulamalarda yüksek ses çıkartan egzoz kullanan 15 araç sürücülerine Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddelerince adli işlem yaparak ceza kesildi. Araçlar Bağlanarak çekici ile Tesbit için TÜV'e gönderildi.

Bafra polisi şikayetlerin artması üzerine egzoz kontrollerini sıklaştırdı. Ekipler, sorumluluk bölgelerinde yüksek ses çıkartan egzoz kullanan araç sahiplerine TCK hükümlerince tutanak tutup, tutanakları Cumhuriyet Savcılığı'na bildiriyor.

Gün içinde belirli saatlerde yapılan uygulamalarda yakalanan bu tür araçlara hem para cezası kesiliyor hem de adli soruşturma yapılıyor. Ekipler, bu tür araç kullanan araç sahipleri hakkında, TCK'nın, "İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır" şeklindeki 183. maddesi kapsamında işlem uyguluyor.

Bafra'lılar Trafik Polisi ekiplerinin başlattıkları bu uygulamadan çok memnun Abart Egzozlu araçlar yakalandıktan sonra Bafra sessiz ve gürültüsüz daha huzurlu bir yer haline geldi diyen vatandaşlar Trafik ekiplerine yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolay teşekkür ettiler.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 16:34

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER