BAFRA, ÜÇPINAR YOLU NEDEN YAPILMIYOR?

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun İli Bafra İlçesine bağlı Üçpınar, Yörükler, Taşköprü, Sarıköy mahallelerinin gurup yolunun yapılmamasını TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesiyle; Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum a sordu, bu yolun yapımından kim sorumlu?

BAFRA, ÜÇPINAR YOLU NEDEN YAPILMIYOR?

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun- Bafra devlet karayoluna 5 Km, Bafra şehir merkezine yaklaşık 20 Km uzaklıkta bulunan Üçpınar, Yörükler, Taşköprü, Sarıköy mahallelerinin yapılmayan veya yapılamayan mahalle içi sokakların çamurdan çıkılamaz durumda olması, mahalle sakinleri özellikle kış aylarında zorluklar yaşamaktadır. Bu yolun yapılması için mahalle Muhtarları ve sakinleri üç yıldır başta Bafra Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çalmadık kapı bırakmamışlar, sonuçta mahallelerin yol sorunu çözüme kavuşamamıştır. Özellikle Üçpınar Mahallesi resmi başvurularından sonuç alamayınca; CİMER ve çeşitli makamlara sorunun çözülmesi için başvurmuş ve buralardan gelen yanıtlarda asıl sorumlunun; Bafra Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi olduğu söylenmesine rağmen sorumluluk sahibi kurumlar, Üçpınar mahallesine karşı olan sorumluluklarını yerine getirmemiştir.

ARAÇLARA LASTİK VE AMORTİSÖR DAYANMIYOR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Üçpınar mahallesine değişik zaman aralıklarında gittiğini sorunu yerinde gördüğünü, mahalle sakinlerinin çamur olayından dolayı mahallelerine gitmek istemiyorlar. Bu zor koşullarda mahallelerine gidip gelmek zorunda bırakılan sakinler; yolun yapılmamasına bir anlam veremediklerini ve konuyu bütün sosyal medya kanallarını etkin kullanarak herkese duyuracaklarını ifade etmektedirler.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bafra İlçemize bağlı Üçpınar mahallesi sakinlerinin Laik Cumhuriyet değerlerine samimi bağlılık gösteren insanların yaşamış olduğu bir yerleşim birimidir. Yolun yapılamamış olmasından çok yapılmıyor olması düşündürücüdür.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bafra Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi yol için kaynak mı? Bulamıyor. Üçpınar sakinleri, Bafra Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi arasında gidip, gelmeleri ne zaman çözüme kavuşacaktır. Halkımıza bu kadar eziyet reva mıdır? Üçpınar mahallesinin yol sorunu mutlaka kısa sürede çözümü kavuşmalıdır. Bütün sorumlu, yetkililere sesleniyorum ve merak ediyorum! Üçpınar mahalle yolunun yapılmamasının nedeni nedir?

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER