BAFRA’DA KONFERANS; “ Ömrünü Ümmete Adayan ERBAKAN”

Vefatının 8. Yılı olan Necmettin ERBAKAN’ın , Erbakan Vakfı Bafra İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “ Ömrünü Ümmete Adayan ERBAKAN” adlı program 27 Şubat 2019 Çarşamba günü Bafra Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Vefatının 8. Yılı olan Necmettin ERBAKAN’ın , Erbakan Vakfı  Bafra İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “ Ömrünü Ümmete Adayan ERBAKAN” adlı program  27 Şubat 2019 Çarşamba günü Bafra Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Sunuculuğunu  Oğuz Kaan AYDIN ile Ömer Faruk AK’ın yaptığı program Hafız Sait Feyzullahyev’in Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından açılış konuşmasını yapan  Erbakan Vakfı Bafra İlçe Başkanı Bilal ARSLAN  konuşmasında;

“ Öncelikle sizleri selamların en güzeli Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Esselamualeyküm..  Siyasi partilerimizin kıymetli yöneticileri, Bafra Saadet Partisi İlçe Başkanım, CHP İlçe Başkanım, İYİ Parti Bafra Belediye Başkan adayım, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyem, Milli Eğitim Müdürümüz ve siz kıymetli Bafralılar hanımefendiler, beyefendiler programımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Merhum Prof. DR Necmettin ERBAKAN hocamızın hakka yürüyüşünün 8.yıl dönümü münasebetiyle ülkemizde 25 Şubat- 2 mart arası “ERBAKAN HAFTASI” olarak kutlanmaktadır. Türkiye’nin her tarafında sivil toplum örgütleri tarafından da bu programlar yapılmaktadır.

Elbette bu programlarda ki asıl gaye geçmişi ve anılarımızı hatırlayarak gözyaşı dökmekten ziyade 20. yüzyıl da Türk ve Dünya Siyasetine damgasını vuran ERBAKAN’ı anlamak ve anlatmaktır. Liderler vardır dönemde 10-20-30 hatta 50 yıl damgasını vururlar. Bizler öyle bir liderleri anıyoruz ki ömür boyu, yüzyıllarca isimleri unutulmuyor. Bunlar kimler biliyor musunuz? HZ.Muhammet (SAV), HZ.Ebubekir’ dir, Halit Bin Velit’dir, İmamı Azam’dır. Anadolu’nun kapılarını İslam’a açan Sultan Abdularslan’dır. Çağ açıp çağ kapatan Sultan Fatih’dir. Muhteşem dehasıyla Dünya Siyasetini zalimlere dar eden Abdulhamit Han’dır. Ve artık her şeyin bittiği denildiği zaman ‘durun bakalım ey zalimler! Hak gelince batıl zayil olur!’ diyerek 20.yüzyıla damgasını vuran ERBAKAN’dır.

Bizler kahramanları her daim anmalıyız. Bugün hüzün günü değil. Başımız dik, yüreğimiz onur, liderimiz önümüzde ve biz arkasındayız. Aziz misafirler, aziz gençler, aziz hanımefendiler, kardeşlerim, basınımızın kıymetli bensubları bu güzel  günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Ve sözlerime Erbakan Hocamın güzel bir sözüyle son vermek istiyorum;  “ Davasına Er Olamayan Allah’a Kul Olamaz!” diyerek sözlerine son verdi.

Konuştuğunu Yapan Adam Necmettin Erbakan adlı sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Program Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Suat  ZOR ’un “Ömrünü Ümmete Adayan Erbakan” adlı konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında; “ Erbakan Hocamın vefatının 8. Sene-i devriyesinde Bafra İlçe Teşkilatımızın tertip ettiği “Erbakan Hocayı Anma ve Anlama” adlı programımıza hoş geldiniz şerefler verdiniz. Sözlerime geçmeden önce bizleri yoktan var eden sonsuz kudret ve kuvvet sahibi mutlak tasavvufu ve mutlak hürriyeti elinde bulunduran Cenabı Hakka Hamd ediyorum.  Efendimiz Muhammet(sav)’e  selam ediyorum ve onun gösterdiği yolda her şeye rağmen canla başla yürüyen siz değerli dostlarımıza selamlar ediyorum ve sözlerime Allah’ın selamı ile başlıyorum. Esselamualeykum..

Öncelikle bu organizasyonu tertip eden başta Bafra Erbakan Vakfı İlçe Başkanımıza ve onunla birlikte çalışan bütün teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkürler ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Muhterem kardeşlerim.. Burada bugün muhterem hocamızı anmaya ve anlamaya çalışacağız. Ondan önce hocamızın düşmanlarını ve hocamın neyle mücadele ettiğini görmek gerekir. Erbakan Hocam bütün hayatını İslam dinine adamış, değerli bir bilim adamı değerli bir önderdir. Dolayısıyla ondan da evvel  İslam dini üzerinden bazı tespitler yaprak konuşmama devam etmek istiyorum.

Konuşmamı 4 ayrı başlık altında gerçekleştireceğim inşallah. Bunlar;  1.si İslam Dininin Hak olmuş olduğu, 2.si İslam Dini’ne yapılan saldırılar, 3.sü İslam Dünyası’na yapılan saldırılar, 4.sü Muhterem Hocamın bu saldırılara verdiği cevaplar nasıl olmuştur hepsini açıklayacağım inşallah.” diyerek katılımcılar ile uzun sohbetler de bulundu.

Programa; Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, Erbakan Vakfı İl Başkanı Suat ZOR , Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turhan BAYRAKTAR, Büyük Birlik Partisi Alaçam Belediye Başkan Adayı Haydar YILDIRIM, CHP İlçe Başkanı Vahit PERÇİN, CHP Belediye Başkan Adayı Kemal BÜTÜNER, CHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Adayı Erhan AKBULUT,  İYİ Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Rızvan AKSOY, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa ÖCAL,  Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa HARMAN,  Saadet Partisi Alaçam Belediye Başkan Adayı A.Mücahid Yıldız, TÜGVA İlçe Başkanı Serkan YAVUZ,  GİAD  Başkanı Alper GÜNGÖR, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Basın mensuplarından Altınova Gazetesi Sahibi Muhammet SÖYLEMEZ, Barış Medya Grubu sahibi Nihat KALE, Gönül Köprüsü Dergi sahibi Bilal MÜRTEZAOĞLU program da yer alan isimlerden oldu.

 Son olarak programa katılanlar arasında Demokrat Sol Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Zeynep ÇİÇEK gözlerden kaçmadı.

Program fotoğraf çekimi ile son buldu.

Fotoğraf ve videolar için fotoğraf galerimizi ziyaret etmeyi unutmayınız..

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2019, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER