BAFRA’DA MUHTEŞEM KONSER!

Bafra’da Görme Engelliler Derneği tarafından düzenlenen, Bafra Belediyesi ve Musiki Derneği’nin destekleriyle ve şef Levent AYDIN yönetimiyle gerçekleşen “TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ’’ne yüzlerce vatandaş katıldı.

HABERİN GALERİSİ
BAFRADA MUHTEŞEM KONSER

BAFRADA MUHTEŞEM KONSER

Bafra Belediyesi Konferans Salonunda 19:00’da başlayan Türk Halk Müziği Konserine, AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Nazife SORUKLU, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay GÖKDOĞAN ile Eşi, Saadet Partisi ilçe başkanı Mustafa ÖCAL, CHP İlçe başkanı Vahit PERÇİN, CHP belediye başkan adayı Kemal BÜTÜNER, Gökçeağaç Camiler Derneği Başkanı ve İş Adamı Ahmet KOCABAŞ , İş Adamı H. Kaya AŞÇI, İş Adamı Mustafa HACIOĞLU, Bafra Huzurevi Sakinleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan;

“Kurmuş olduğumuz 17 Nisan 2015 tarihinden itibaren Bafra Görme Engelliler Derneği tüm engellilere yönelik projeler üretmekte ve üretmeye devam etmektedir. Engellilerimizi istihdam, ekonomik, sosyal ve kültürel daha mutlu ve daha kolay yaşanabilir ve daha sağlıklı bir hayat yaşamaları noktasında çalışmalarımız devam ediyor ve etmektedir.

Değerli konuklar bu 4 yıl içerisinde iki sefer EKBS kursu açtık ve 8 tane görme engelli kardeşimizi bu kurslar sonucunda istihdam ettik. Ve aynı zamanda 1 ay kadar önce İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Süleyman Gökay Gökdoğan Müdürümüz ile beraber dernek binamızdan meydana kadar yürüyerek halkı bilinçlendirme etkinliği düzenledik. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki biz düzenlediğimiz bu etkinlikler sayesinde Bafra halkının bizlere olan bakış açısı değişiyor ve bizler de daha da hareketli hale geliyoruz.

Şunu bilmenizi istiyorum ki çıkmış olduğumuz bu yolda tüm engelleri ortadan kaldırmak amaçlı her türlü çalışmayı yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz. Hepinize teşekkür eder, hayırlı geceler diler ve iyi eğlenceler diliyorum’’ dedi.

Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan’ının konuşmasının ardından, Bafra Musıki Cemiyeti Başkan Yardımcısı İdris ANARAT devam etti.  Anarat;

Bafra Görme Engelliler Derneği  Başkanımıza yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi bize müracaat ettiğinde sivil toplum kuruluşu olarak biz her zaman yanlarında olduğumuzu, biz her zaman destek vereceğimizi kendilerine bildirdik ve elimizden geleni yapmaya çalıştık. İnşallah hep birlikte güzel bir gece geçireceğiz.

Kısaca Bafra Musıki Cemiyeti’nin kronolojisini anlatmak istiyorum. Aslında 1926 yıllarına dayanan Hacı Hafız Mustafa Efendi tarafından halk evleri kurulduğunda onun bir dalı olarak başlıyoruz. 1950’li yıllarda gururla takip ettiğimiz rahmetli amcamız Nafiz ANARAT’ın  kuruluşunu yaptığı derneğimiz hala devam ediyor.

Hatta Bafra Kütüphanesi’nde eğer eski gazeteleri incelerseniz oralarda çok güzel yazılar var. O zaman ki TRT değil de radyo direktörleri geliyor ve Bafra’dan bahsediyorlar. Ve yine arada kesintiler olduktan sonra 1977’li  yıllar da Bafra Belediye’mizin göstermiş olduğu ilgiyle yeniden Bafra Musiki  Cemiyeti’nin bugün ki temelleri atılıyor. Biz elimizden geldiğince Bafra Musıki Cemiyeti’ni bu günlere kadar getirmeye çalıştık. Hiçbir karşılık beklemeden. Siz halkımız ile beraber sizlerin de destekleriyle. Ben hepinize, hepinize candan teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız Namık ANARAT’a özel selamlarımı söylüyorum. Sağlık durumu biraz rahatsız, kendisine selamlarımı iletiyorum.

Sayın öğretmenim, hocam, yıllarca beraber yıllarca çalıştığım Mustafa KURT’un sunumu ile Sayın  Levent şefimin idaresi ile çok güzel bir gece geçireceksiniz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Saygılar sunuyorum.”

İdris ANARAT’ın konuşmasının ardından Mustafa KURT’un sunumu ve Levent AYDIN’ın şefliğiyle konser devam etti.

Konser de sahne alan isimler; Ayşe DEREBEY, Fatma BAŞ, Abdal Sazı İle Özkan DEMİRKIRAN, Sare YALÇIN, İlyas YURTSEVEN, Yaşar ÖZTÜRK, Cemal ARABACI, Nail HACIHAFIZOĞLU, Kenan ÖNDAY, Hüseyin ŞİRİN, Mehmet ELALMAK, Murat MOLLAOĞLU, Fuat SARPUN, Melahat ACAR, Hayati KURAL.

Konsere konuk solist olarak katılan Bafra Görme Engelliler derneği üyesi ve aynı zamanda öğretmen olan Elif KOCABAŞ  “Köprüden geçti gelin”  türküsünü seslendirdi.

Konsere  gelen vatandaşların müzik eşliğinde dans etmeleri, şarkıya katılmaları  ve eğlenceli dakikalar geçirdikleri gözlerden kaçmadı.

Program plaket ve çiçek verme töreni ile sona erdi.

KONSER FOTOĞRAFLARI İÇİN FOTO GALERİYİ ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYINIZ..

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2019, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER