Bafra`da park çılgınlığı

Samsun`un Bafra İlçes`nde kaldırım ve engelli rampalarına park eden sürücüler kural tanımıyor.

Bafra`da park çılgınlığı

bafrahaber  Samsun`un Bafra İlçesi`nde kaldırım ve engelli rampalarına park eden sürücüler kural tanımıyor. Hemen hemen her kaldırımda bulunan eşyaların yanı sıra otomobil çekenlerde yaya yürüyüşüne zorluk çıkarıyor.  Farklı il ve ilçelerde yaya haklarını düşünen ve bu konuya önem veren yetkililer kabahatler kanunun 38. Maddesi gereğince cezai işlem uyguluyor. Öte yandan dün Hacınabi Mahallesi üzerinde itfaiye ekipleri bu konuyla ilgili sıkıntı yaşayarak itfaiye aracı ile yol üzerinden geçemedi.

KABAHATLAR KANUNU NE DİYOR

Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahtapot
ahtapot - 6 yıl Önce

Belediye kaldırımı genişlettikçe, esnafta tezgahların boyutunu büyütüyor, genişletiyor. Denetleme yok ki.

bülent
bülent - 6 yıl Önce

denetleme yok, kaldırımların genişletilmesi esnafa yarıyor, otopark yok insanlar araçlarını sırtına mı alsınlar

SIRADAKİ HABER