Bafra’mıza Mübadele ve Göç kültürü evi istiyoruz

Bafra mübadele ve Balkan Türk Kültürü Derneği dernek binasında muhtarlarla buluştu. Derneğin 2017 yılı içerisinde İçişleri Bakanlığı ‘sunmuş olduğu zenginliğimiz kültürümüz adlı proje ile ilgili konuşan Dernek Başkanı İsmail Oktay KAYA projenin etkileri ve projeden elde edilecek sonuçları ile ilgili bilgi verdi.

Bafra’mıza Mübadele ve Göç kültürü evi istiyoruz

BAFRA MÜBADELE VE BALKAN TÜRK KÜLTÜRÜ DERNEĞİ MUHTARLARLA BULUŞTU

Bafra mübadele ve Balkan Türk Kültürü Derneği dernek binasında muhtarlarla buluştu. Derneğin 2017 yılı içerisinde İçişleri Bakanlığı ‘sunmuş olduğu zenginliğimiz kültürümüz adlı proje ile ilgili konuşan Dernek Başkanı İsmail Oktay KAYA projenin etkileri ve projeden elde edilecek sonuçları ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Tuncay ceylan Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü derneğinin projelere yanı sıra yaptığı çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Derneğin bu dönem içerisinde en çok üzerinde durduğu konu olan ve Bafra’da Yapılması için kurumsal ve Bakanlık düzeyinde araştırma çalışmaları devam eden Bafra Mübadele ve Göç Kültürü evi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Yakın dönemde yine Bafra ilçemizde Mübadele ve göç kültürü ile ilgili etkileşim yaşamış köylerimizin yemek kültürünün unutulmamalı için Mübadele ve Göç yemekleri kermesi düzenleyeceklerini de belirten Ceylan Katılımcı muhtarlıklarımıza teşekkür ediyorum. Daha Sonra dernek üyelerinden olan Cemalettin CANKURT söz alarak derneğin 2018 yılı faaliyetleri için derneğin köylerde açacak olduğu kurslar, yapılacak olan kırsal kalkınma faaliyetleri çalışmaları ve köylerde kırsal kalkınmanın gerçekleşmesinde önemli bir etkisi olan Her köye fizibilite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Cankurt daha önce Bafra Dedeli köyünde yaptığı çalışmaların etkilerini muhtarlarla paylaştı.

Toplantıya Cemil ersa Tepecik Muhtarı,Fahri Bozok Kapıkaya Köyü Muhtarı,Naci Arslan Dedeli Köyü Muhtarı,Rahmi Şahin Lnegerli köyü Muhtarı,Serdar Gürpınar Tabakhane Mah. Muhtarı,Mithat Öztürk Selemelik köyü Muhtarı,Süleyman ÖZATA sürmeli Köyü,Erdoğan AKIN Evrenuşağı Köyü,Cengiz TAN Sürmeli köyü Muhtarı,Refik Arslan dedeli köyü olarak katılım sağladılar

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER