Bafra`nın yöresel lezzetleri artık bu sitede

Samsun`un Bafra İlçesi`nde Bafra GİAD tarafından kurulan bafrayoresellezzetler adlı İnternet sitesinin tanıtım toplantısı Bafra Öğretmenevinde düzenlendi.

Bafra`nın yöresel lezzetleri artık bu sitede

bafrahaber  Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Alper Güngör konuşmasında, “Bilindiği üzere Bafra GİAD olarak girişimci ruhu harekete geçirmek maksadıyla ilçemizin ekonomik sosyal kültürel ve turizm alanında yeni dinamikler yeni oluşumlar ve yeni katma değerler kazandırmak amacıyla kurulmuştur. Bafra GİAD üyesi olan herkes toplum bilinci içinde örnek iş adamı vasfına sahip kendisine ve çevresine ışık tutan bir rehberdir. Buradan yola çıkarak bizler bölgemizde gördüğümüz aksaklıkları yetkililerle paylaşarak çözüm aramak ve geliştirilebilir projelerle katkı sağlamak suretiyle gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu sene ise çok daha iyisinin planlanması ve şimdiden hazırlıklarının başlanması gereken Bafra’nın gelecekteki vizyonunu değiştirecek olan bu proje için Belediye Başkanı’mızın var gücü ile çalıştığını biliyoruz. Bu seneki işleyişte komitelere kadar oluşumlar sağlanmakta ve bu komitenin içerisinde GİAD olarak yer almaktan kıvanç duymaktayız. Derneğimiz vizyonunda da yer aldığı üzere bölgeye katkı adına ne varsa destekçisi ve takipçisi olacağız” dedi.

Konuşmasına devam eden Güngör, amaçlarının ise “Bölgemizde yöresel ürünlerin üretimini yapan sertifikalı ve işinde en iyi olan esnafları bir çatı altında toplayıp site üzerinden ürünlerin satışını yaptırmak, sürkülasyon kazandırmak, esnafımıza gelir kapısı aralamak, bölgemizin bu ürünlerinin tüm Türkiye pazarına sunarak marka değerini artırmak, Bafra ismini en iyi şekilde lanse ettirmektir” dedi.

TUGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve SAMGİAD Başkanı Sayın Savaş GÖMEÇ konuşmasında  “Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu olarak her bir bölgede ülkemiz için yapılan her projeyi titizlikle takip ediyor ve daha iyi projeler geliştirmeye ve desteklemeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki olayları da yakından takip ediyor top yekûn Devletimizin ve Ülkemizin yanında yer aldığımızı her daim gösteriyoruz. Bu anlamda da Bafra Genç İş adamları derneğimizin yaptığı bu proje ile de Bafra’da bir eksiğin giderildiğini ve günümüz teknoloji kullanılarak hızlı bir şekilde hemşerilerimizle yöresel ürünlerin buluşturulması amaçlanmış ve sosyal sorumluluk adı altında gelirleri yine Bafra halkına kullanılacağı beyan edilmiştir. Bu bizi çok mutlu etmiştir. Her il ve ilçede Genç iş adamlarımızın işlerinden güçlerinden vakit ayırarak yaptıkları bu gönüllülük esasına göre taşın altına elini koymak dediğimiz sorumluluğu taşıdıkları için kendilerini kutluyorum dedi. Birlikte hareket edersek daha güçlü oluruz olgusunu burada gösterdikleri için ayrı bir takdir ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bizde TUGİK ve SAMGİAD olarak gerekli desteği göstereceğimizi ve vereceğimize söz veriyoruz” dedi.

Ticaret Odası Başkanı Sayın Göksel Başer konuşmasında “Biz sürekli şehir dışında Bafra’mızı en iyi şekilde temsil edebilmek ve ürünlerini tanıtabilmek için zaten bir uğraş veriyoruz, bu sitenin faaliyete girmesi ile artık adres göstermek şartı ile ürünlerimizin pazarda hemşerilerimizle ve tüm ükle haklımızla buluşması sağlanacak. Biz her gittiğimiz fuarda bu siteyi söyleyeceğiz ve destek vereceğiz. Bu anlamda Genç İş adamlarına projeden dolayı teşekkür ediyor Bafra için uğraş verdiklerini sürekli biliyor ve beraber hareket ediyoruz. Kendilerine tekrardan başarılar diliyorum ”dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin konuşmasında  “İnanın Bafra’da güzel şeyler oluyor, biz Belediye olarak elimizden geldiğince her yere yetişmeye çalışıyor proje üretmeye ve Bafra’yı ihya etmeye çalışıyoruz. Bu sadece Devlet eli ile değil aynı zamanda halkında bölgeyi sahiplenmesi ile olur. STK lar ve diğer kurumlarımız da aynı zamanda beraber hareket etmeli ve proje üretmeliler ki zaten bunu sürekli görüyoruz. Bafra sahipsiz değildir. Genç iş adamları ile sürekli kontak halindeyiz ve sürekli bilgi paylaşımı içerisindeyiz. Onlarda bölgesi için bir şeyler yapmak için var güçleri ile çalışıyorlar. E-ticaret sistemi ile ilgili yaptıkları şey Bafra’mızın bir açığını kapatmak oldu aslında. Ben tebrik ediyorum kendilerini. Her gittiğimiz yerde biz Bafra’mızın yerel ürünlerini götürüyorduk ancak bunun devamında sürekli götürme durumumuz olmadığından orda kalıyordu. www.bafrayoresellezzetler.com sitesi üzerinden yönlendirmelerimizi yaparak artık daha çok kişiye, şehir dışındaki hemşerilerimize bu lezzetleri tattırmaya devam edeceğiz.  Bu anlamda da kendilerini bende tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakamımız Sayın Ali TÜRKEL konuşmasında  “Ben geçen yıl Bafra’ya atandığımda Genç İş adamları beni ziyaret etmiş ve Genel kurullarına davet etmişti. Orda faaliyetleri ile ilgili bir video gösterimi yapmışlardı, çalıştıklarını ve bölge için bir şeyler yapmaya uğraş verdiklerini gördüm, o zaman tebrik etmiştim, Şimdide görüyorum ki bu katlanarak devam etmiş. Yapılan proje Bafra’nın bir eksiğini kapatıyor, Tüm ülkeye Bafra’yı tanıtmayı ve lezzetleri ulaştırmayı hedefleyen bu tarz projeler bölgemize değer katıyor. Kendilerini tebrik ediyor ve bu anlamda daha da iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum” dedi.

 

Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AKP İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, Bafra GİAD üyeleri katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER